Violències masclistes

 

La igualtat digital encara no és una realitat a casa nostra. Moltes dones pateixen la bretxa digital de gènere, un fenomen multidimensional que pot afectar l’autonomia, la salut, que pot fer perdre oportunitats educatives i laborals, i que fins i tot  pot dificultar l’accés als ajuts públics.


"Sant Joan Despí per la Igualtat Digital" neix perquè coneguis millor què hi ha darrere la bretxa digital de gènere i per contribuir, entre tots i totes, a reduir-la.


Aquí trobaràs informació i recursos sobre 5 eixos clau en la lluita contra la bretxa digital de gènere.


L’accés: cal garantir que totes les persones, sense distinció de gènere, tinguin un accés igualitari a les noves tecnologies.


Les competències: calen recursos recursos i suport perquè totes les dones puguin desenvolupar les seves habilitats tecnològiques i digitals.


Els continguts: cal promoure la participació activa de les dones en diferents àmbits digitals, des de la creació de continguts propis fins a la diversitat d'usos de les tecnologies.


Les decisions: cal garantir que les dones tinguin la capacitat de prendre decisions informades sobre les tecnologies que utilitzen i puguin contribuir en el disseny d’aquestes.


La llibertat: cal defensar del dret de les dones a gaudir d'un entorn digital segur i lliure de qualsevol forma de violència masclista.


Volem avançar amb tu cap a una societat digital basada en la igualtat d'oportunitats i on les dones puguin participar de manera plena. T’hi sumes?