Pla Clima Escolar

El Pla Clima Escolar és un programa d'educació ambiental basat en el Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030 de Sant Joan Despí.

Mitjançant aquest pla, es pretén desplegar els eixos estratègics del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030 des d'un vessant pedagògic, oferint una bateria de recursos d'educació ambiental adreçats als centres educatius amb l'objectiu principal de fomentar la implicació i la participació activa del sector educatiu davant la situació d'emergència climàtica actual.

Els eixos estratègics als quals fa referència el Pla són: Transició energètica, Qualitat de l'aire i mobilitat sostenible, Economia circular i prevenció de residus, Verd i biodiversitat i Cicle de l'aigua.

Per tal d'assolir l'objectiu principal, el Pla Clima Escolar defineix un total de 45 propostes d'activitats d'educació ambiental que s'aniran posant a l'abast dels centres educatius de forma progressiva fins a l'any 2030.

Amb el Pla Clima Escolar, l'Ajuntament fa un pas endavant per disposar d'una eina educativa que contribueixi a assolir els objectius del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030.