Eix 2 Les competències: Si el mòbil falla, ets de les que reps o dones ajuda?

 

Quan fas servir dispositius tecnològics, ets autosuficient? O bé necessites el cop de mà d’un familiar o d’una persona experta? Saps com comprovar si has cobrat el sou? Has pogut accedir a aquell tràmit digital que tants maldecaps et provoca? En definitiva: com et maneges amb la tecnologia?


Les oportunitats per desenvolupar habilitats digitals no són iguals per a dones i homes. Aquesta bretxa es tradueix en la impossibilitat de moltes dones d'apropiar-se i d’utilitzar les tecnologies. Una de les diferències més notables es detecta en les competències més bàsiques, un àmbit en què les dones registren un desavantatge de tres punts percentuals. També en aquest cas les dones més grans i les que tenen un nivell socioeconòmic més baix en surten més malparades.
La bretxa digital de gènere també es registra en àrees més avançades, com el coneixement de programari o la resolució de problemes tecnològics. Malauradament, avui encara persisteixen estereotips de gènere que empenyen nenes i dones a desconfiar de les seves habilitats tecnològiques i a demanar ajut en tasques que podrien fer soles.
 


Recursos:


Puja a l'onada digital. No et quedis enrere
/bloc-informatiu/despinoticies/gent-gran/assessorament-tecnologic-adrecat-la-gent-gran-aprendre-utilitzar-els-dispositius-mobils
 
Trencar la bretxa digital a Sant Joan Despí
https://promodespi.cat/trencar-la-bretxa-digital
 
Formació competic
Escola de Persones Adultes Jujol
https://agora.xtec.cat/cfajujol/tag/competic/
 
Formació ACTIC
https://actic.gencat.cat/ca/formacio/
Centre acreditat acTIC: CC Torreblanca
 
 
Més digitals
Formació en competències digitals bàsiques
https://politiquesdigitals.gencat.cat/ca/ciutadania/pla-de-xoc-contra-la-bretxa-digital/