Diades internacionals

ii_jornada_feminista2.jpg
ii_jornada_feminista.jpg


Diada de Dones (8M)

Durant tot el mes de març les entitats del Consell de Dones i l'Ajuntament de Sant Joan Despí es mobilitzen amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzant diferents activitats i accions reivindicatives.
L’activitat central és la Diada de Dones, una trobada d’associacions, entitats i dones de la ciutat, per gaudir i compartir entorn al 8M, així com reivindicar la igualtat de drets i oportunitats de les dones.

 

Jornada Feminista (25N)

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i el Consell de Dones també organitzen durant el mes de novembre diferents actes de sensibilització i de conscienciació amb motiu del Dia Internacional per a l’erradicació de les violències vers les dones, que es commemora el 25 de novembre.
La Jornada Feminista se celebra un cop l’any emmarcada en aquest mes dedicat a reflexionar sobre les violències masclistes i a promoure l'apoderament de les dones, així com teixir xarxes de sororitat on compartir experiències i coneixements.

 

Acció per la Salut de les Dones (28 Maig)

Sant Joan Despí també commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones per reivindicar el dret a la salut de totes les dones i nenes com un dret fonamental i amb accés sense restriccions. Una data per visibilitzar com els rols de gènere i les relacions desiguals tenen un impacte  en la salut femenina així com per posar damunt la taula la necessitat de trencar amb la mirada androcèntrica que s'imposa en les investigacions, protocols... en aquest àmbit.