Pla Sant Joan Despí pel Clima

 
El Pla d’emergència climàtica i transició ecològica de Sant Joan Despí, Sant Joan Despí pel clima, es va aprovar inicialment al Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí el 23 de febrer de 2023 i, de forma definitiva, al Ple del 25 de maig de 2023.
 
El pla és un document estratègic que conté uns objectius ambientals concrets a assolir l’any 2030, 6 eixos estratègics, 85 accions, un pla de seguiment i ha estat elaborat amb un procés de participació ciutadana.
 
Mitjançant aquest pla, Sant Joan Despí  dona resposta a un dels reptes més importants que afronta la humanitat com és el canvi climàtic, que està afectant al nostre planeta i que és una amenaça per a la salut de les persones i per a la biodiversitat.
 
Entre altres objectius, el pla vol reduir el 55% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle per a l’any 2030, augmentar la resiliència del municipi davant els efectes del canvi global a través de la renaturalització de la ciutat; definir línies estratègiques a treballar per fomentar la transició ecològica; determinar actuacions de mitigació i adaptació per reduir els efectes del canvi climàtic; assolir la neutralitat en carboni per a l’any 2050; transitar cap a un model d’economia circular i de prevenció de residus, i assolir els objectius de recollida selectiva del 55% l’any 2025 i 60% el 2030.
 
El Pla d’emergència climàtica i transició ecològica de Sant Joan Despí 2023-2030 és fruit d’un llarg procés tècnic i participatiu. La ciutadania i el teixit associatiu de Sant Joan Despí han pogut aportar les seves idees i propostes mitjançant la plataforma ‘Sant Joan Despí Participa’ i mitjançant sessions obertes a la ciutadania, a les entitats, al Consell d’Adolescents, al Consell d’Infants i als corresponsals d’instituts.
 
El pla Sant Joan Despí pel clima s'ha presentat a la ciutadania el 17 de març de 2023 en un acte al Centre Cultural Mercè Rodoreda (enllaç a la notícia)
 
 

A continuació, podeu consultar i descarregar diferents documents relatius al Pla Sant Joan Despí pel Clima.