Aparcament d'intercanvi P+REl Park&Ride (P+R) és un aparcament amb places reservades per als usuaris del transport públic. L'aparcament està situat al carrer de Jacint Verdaguer, al costat de la passarel·la que connecta amb l'estació de Rodalies, i disposa de 41 places que es reserven per als usuaris del transport públic de dilluns a divendres, de 5 a 23 hores.

L'aparcament d'intercanvi vol incentivar la mobilitat en transport públic, tot facilitant la combinació amb el vehicle privat. El sistema està basat en el concepte estès a Europa de Park&Ride que permet a l'usuari freqüent del transport públic gaudir d'estacionament reservat a zones d'aparcament ubicades prop de nodes de transport estratègics.
 

Com funciona el P+R?

Per beneficiar-se del Park&Ride, cal descarregar-se l'aplicació gratuïta AMB P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans, que està disponible a Android i iOS. Un cop fet el registre a l'aplicació, ja es poden utilitzar les places d'aparcament reservades P+R de la forma següent:
 

  1. En aparcar el vehicle, cal iniciar el servei amb l'aplicació
  2. A la tornada del viatge en transport públic, cal introduir el títol de transport prèviament validat a la màquina comprovadora ubicada al vestíbul de l'estació de Rodalies
  3. Finalitzar el servei i alliberar la plaça

- Els títols vàlids per gaudir del servei són:
T-Casual, T-Casual treballadors aeroport, T-Familiar, packs especials Berguedà i Ripollès, T-4, Passi d'Acompanyant, Bonotren 10 viatges Rodalies, Bono Exprés Regional
T-Usual, T-Grup, T-FM/FN 70/90 GEN, T-FM/FN 70/90 ESP, T-Usual FM/FN GEN, T-Usual FM/FN ESP, Abonament mensual RENFE, Abonament mensual Catalunya Regional RENFE
T-Jove, T-Jove FM/FN GEN, T-Jove FM/FN ESP, Abonament trimestral RENFE
Targeta rosa gratuïta, ATM T-treballador

- Els títols exclosos del servei són:
Bitllets senzills, bitllets d'anada i tornada, T-Dia, T-16, T-Verda, T-Esdeveniment.

Els títols temporals -com la T-Usual- s'han d'autoritzar només una vegada a la màquina comprovadora i són vàlids per beneficiar-se del servei fins a la seva data de caducitat. Els títols no temporals -com la T-Casual- s'han d'autoritzar a la màquina comprovadora cada vegada que s'utilitzi el servei i són vàlids durant 24 hores des de l'inici del servei a l'aplicació.
 

Per a més informació

El servei Park&Ride està gestionat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que disposa del telèfon d'informació 93 033 33 33 (de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores) i de la web amb.cat/aparcamentsintercanvi amb tots els detalls sobre el funcionament d'aquest servei.