La Setmana de la Mobilitat Sostenible ens anima a moure'ns de manera respectuosa amb el medi ambient mitjançant activitats lúdiques i de conscienciació

-
Imatge

Del 16 al 22 de setembre, Sant Joan Despí organitza la Setmana de la Mobilitat Sostenible per animar a la ciutadania a moure's de manera més respectuosa amb el medi ambient. Durant tota la setmana s'organitzaran activitats lúdiques i de conscienciació que posaran l'accent en la intermodalitat i en la importància de compartir l'espai públic entre els diferents modes de mobilitat.

D'aquesta manera, la ciutat se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables. La primera activitat serà el dimarts 17 amb una sessió de ciència ciutadana on aprendrem sobre acústica i recollirem dades sonores.

El dimecres 18 tindrà lloc la presentació del nou Pla Metropolità de Mobilitat Urbana 2025-2030, mentre que dijous 19 es farà una sessió informativa sobre l'ús correcte del patinet i de les bicicletes en els entorns urbans a càrrec de la Policia Local.

El divendres 20, l'Ajuntament pintarà passos de vianants accessibles per a les persones amb trastorn de l'espectre autista. Així, es pintaran pictogrames als passos de vianants de totes les escoles d'educació primària de la ciutat.

L'activitat central de la Setmana de la Mobilitat Sostenible serà el dissabte 21 amb una jornada plena d'activitats al carrer del Bon Viatge (barri Centre) i al carrer de John F. Kennedy (barri de les Planes). Hi trobarem estands amb informació sobre mobilitat sostenible, autoxocs, taller de cistelles, jocs amb bicicletes, gimcanes, activitats educatives, passejades en tricicle per a la gent gran, jocs creats amb materials reciclats i un espectacle de bicicletes d'època.

La Setmana de la Mobilitat programa, a més, dues caminades per la ciutat: dissabte 21, una caminada cultural que ens portarà de ruta per diferents masies; i dissabte 28, una caminada de natura pel Parc Agrari del Baix Llobregat vorejant el riu.

La Jugatecambiental també se suma a la celebració amb dues activitats relacionades amb la mobilitat que tindran lloc el diumenge 22: una ruta en bicicleta pel parc de la Fontsanta i una ruta a peu pel parc de Torreblanca.

En el marc de la celebració de la Setmana de la Mobilitat tindrà lloc una nova edició de La Baixcicletada, una pedalada per 12 municipis del Baix Llobregat que reivindica l'ús de la bici com a mitjà de transport en les zones urbanes metropolitanes. Se celebrarà el 29 de setembre i, a Sant Joan Despí, el punt de trobada serà a les 11.25 hores a la rambla de Josep Maria Jujol a l'alçada de la plaça del Sol Solet.

Finalment, la gent gran de Sant Joan Despí també celebrarà la Setmana de la Mobilitat amb l'inici de la nova temporada de les passejades de la gent gran. El dimarts 1 d'octubre es farà una passejada curta per Sant Joan Despí i el dimarts 8 d'octubre, una passejada llarga pel Baix Llobregat. Les passejades de la gent gran promouen caminar com a desplaçament saludable. 

PROGRAMA DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2024