Breadcrumb
- Economy and employment /
- L'Ajuntament duu a terme accions de sensibilització sobre la celiaquia
L'Ajuntament duu a terme accions de sensibilització sobre la celiaquia
L’Ajuntament de Sant Joan Despí, amb el suport i l’assessorament de l’Associació de Celíacs de Catalunya, ha engegat un projecte amb accions que volen promoure la sensibilització i divulgació de la celiaquia, una malaltia provocada per la ingesta de gluten que a Europa afecta a una de cada 100 persones, segons aquesta associació. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha aprovat en Ple i per unanimitat una moció per promoure accions de conscienciació sobre aquest tema.
Així, s’han programat diferents activitats, una de les quals es duu a terme aquest dimarts 16 de maig, Dia Internacional de la Celiaquia. Aquest dia, les cinc escoles d’infantil i primària públiques de la ciutat ofereixen menús lliures de gluten als seus menjadors. Així, els primers i segons plats estaran elaborats amb ingredients sense aquesta proteïna, com per exemple arròs amb verdures i peix o vedella rostida amb verdures.
Aquest mes de maig, batejat com el mes de la celiaquia, també s’han programat altres activitats com un taller de cuina sense gluten que farà un formador de l’Associació de Celíacs de Catalunya a l’Espai Foodieslab, del mercat del Centre. Serà el dia 27 de maig a les 11 hores. A més, durant el mes de juny, a l’Àrea de Serveis a la Persona, es farà la xerrada Alimentació sense gluten, moda o necessitat.
Les activitats però aniran més enllà, ja que l’Ajuntament ha enviat una carta als establiments de restauració i botigues d’alimentació amb 20 mesures a complir en aquesta matèria, i també se’ls ofereix la possibilitat de formar-se o rebre assessorament a través de tallers o sessions individualitzades. A més, a la Ruta de la Tapa de la Festa Major es proposarà als restauradors participants l’elaboració de tapes sense gluten, i a la tardor està previst fer una llista dels establiments que venen aliments sense gluten.
Així, s’han programat diferents activitats, una de les quals es duu a terme aquest dimarts 16 de maig, Dia Internacional de la Celiaquia. Aquest dia, les cinc escoles d’infantil i primària públiques de la ciutat ofereixen menús lliures de gluten als seus menjadors. Així, els primers i segons plats estaran elaborats amb ingredients sense aquesta proteïna, com per exemple arròs amb verdures i peix o vedella rostida amb verdures.
Aquest mes de maig, batejat com el mes de la celiaquia, també s’han programat altres activitats com un taller de cuina sense gluten que farà un formador de l’Associació de Celíacs de Catalunya a l’Espai Foodieslab, del mercat del Centre. Serà el dia 27 de maig a les 11 hores. A més, durant el mes de juny, a l’Àrea de Serveis a la Persona, es farà la xerrada Alimentació sense gluten, moda o necessitat.
Les activitats però aniran més enllà, ja que l’Ajuntament ha enviat una carta als establiments de restauració i botigues d’alimentació amb 20 mesures a complir en aquesta matèria, i també se’ls ofereix la possibilitat de formar-se o rebre assessorament a través de tallers o sessions individualitzades. A més, a la Ruta de la Tapa de la Festa Major es proposarà als restauradors participants l’elaboració de tapes sense gluten, i a la tardor està previst fer una llista dels establiments que venen aliments sense gluten.