Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de setembre de 2024

-
Imatge

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 26 de setembre de 2024 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Tot seguit, els grups municipals de Vox, Partit Popular (PP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sant Joan Despí En Comú Podem (SJDECP) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i la regidora no adscrita van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament Local, el Ple va aprovar per unanimitat la proposta d’aprovació de la designació dels dos festius addicionals d'obertura comercial permesa a Sant Joan Despí per a l’any 2025 (12 de gener i 8 de desembre); la proposta d’aprovació per a la revocació de la cessió d’ús temporal del bé immoble ubicat al carrer Orfeó Català 6, de Sant Joan Despí, i per a la resolució del conveni que regula la mateixa; i la proposta per a l'adhesió a l'acord marc de subministrament d'equips d'impressió i de multifunció i adjudicació contracte basat lots 2 i 5. També es va fer l'aprovació del Compte General de la Corporació de l’any 2023, amb els vots a favor d'ERC, SJDECP, PSC i la regidora no adscrita i l'abstenció de Vox i PP. Finalment, es va donar compte al Ple del grau de compliment de l'estabilitat pressupostària, de la sostenibilitat financera del deute i del compliment del període mitjà de pagament a proveïdors corresponents al segon trimestre de 2024.

En l'apartat de Precs i preguntes, Vox va preguntar sobre la gestió dels poliesportius municipals; i el PP va preguntar sobre una finca del barri de Torreblanca, sobre les obres d'urbanització del sector Bellavista i sobre la coberta del poliesportiu municipal Francesc Calvet. 

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.