L'Ajuntament inicia les obres de remodelació del carril bici del passeig del Canal

-
Imatge

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat aquesta setmana les obres d'adequació del carril bici del passeig del Canal al tram comprès entre l'avinguda de Barcelona i el carrer Creu d'en Muntaner. La remodelació de l'espai es podrà dur a terme gràcies a una subvenció del fons europeus NextGenerationEU en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resilencia. 

Amb aquesta actuació finalitzarà la renovació completa d'aquesta cèntrica via del barri Centre on l'any passat es va dur a terme una ambiciosa reforma a l'espai destinat als vianants. Per tal de reduir l'afectació a la ciutadania, els treballs de remodelació s’estructuren en tres fases amb una durada total aproximada de 6 mesos.

La solució projectada de la nova infraestructura opta per mantenir el carril segregat amb el desnivell entre les voreres que serà més suau i integrat en punts com l'accés a la llar d'Infants La Pomera millorant l'accessibilitat al centre. Als encreuaments amb els carrers transversals s'edificaran plataformes úniques amb un material de paviment diferent. Aprofitant les obres es renovaran i s'eixamplaran les voreres en els punts que sigui possible. La intervenció també permetrà la connexió d'aquest carril amb el de l'avinguda de Barcelona a l'alçada de l'antic sector Metalarte, espai on es va generar una nova zona d'estada sorgida de les obres d'urbanització d'aquesta zona.  

L'objectiu del projecte és millorar el traçat actual del carril bici del passeig del Canal per afavorir la visibilitat i la seguretat de totes les persones usuàries i aclarir el conjunt d'espais d'aquesta via. La primera fase de les obres afecta al tram del passeig del Canal ubicat entre els carrers de la Creu d’en Muntaner i d’en Domènec. 

Imatge
Imatge
Imatge