Els tallers municipals de la gent gran afavoreixen l'envelliment actiu de 650 persones

-
Imatge

Els tallers municipals de la gent gran del curs 2024-2025 ja estan en marxa. Aquests dies comencen les classes a la quarantena de tallers que l'Ajuntament de Sant Joan Despí organitza per a la gent gran de la ciutat i que apleguen al voltant de 650 participants que realitzen activitats per afavorir un envelliment actiu.

La programació dels tallers municipals de la gent gran és molt diversa, per tal de donar resposta a les diferents necessitats i preferències del col·lectiu sènior de la ciutat, que és molt heterogeni. Així, durant aquest curs trobarem gent gran fent gimnàstica, respiració, gimnàstica terapèutica, taitxí, ioga, balls en línia, ritme musical, pàdel, memòria, costura, puntes de coixí, noves tecnologies, informàtica, català, anglès....

Aquest curs, com a novetat, s'ha endegat un taller de reminiscència musical i també s'han augmentat els grups del taller de memòria. Els tallers es realitzen en diferents equipaments: el Centre Cirerers, el Centre Cultural Mercè Rodoreda, el Centre Cívic Torreblanca, el Tennis Despí, l'Àrea de Serveis a la Persona i el Foment Cultural i Artístic.

Es tracta de tallers que l'Ajuntament promou per tal de fomentar l'activitat i d'afavorir l'autonomia personal de la gent gran. A la vegada, són un bon lloc perquè la gent gran augmenti la seva xarxa de relacions.

Els tallers se sumen a altres iniciatives impulsades per l'Ajuntament per a una gent gran activa i participativa. Entre altres, les passejades de la gent gran, que es realitzen cada dimarts amb sortida a les 9.15 hores des de l'Àrea de Serveis a la Persona; o l'Aula Cultural de la Gent Gran, que inicia la temporada de tardor el 9 d'octubre amb una conferència setmanal sobre temes d'interès social i cultural tots els dimecres a les 17 hores a l'Àrea.