Instal·lades plaques fotovoltaiques a l'escola Sant Francesc d'Assís

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí continua desenvolupant el Pla Municipal de Cobertes Fotovoltaiques que ajudarà a reduir el consum energètic dels equipaments municipals incorporant energies netes i renovables

Aquesta setmana han finalitzat les obres d'instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola Sant Francesc d'Assís. Aquesta actuació permetrà al centre reduir la seva demanda energètica utilitzant com a font principal l'energia solar. Una aposta per l'autoconsum amb energia verda que disminuirà l'impacte ambiental, millorarà l'eficiència energètica i reduirà la factura elèctrica. En total s'han instal·lat 126 panells de 420Wp amb una potència pic màxima de 52,90 kWp. 

L'escola Sant Francesc d'Assís serà el segon centre educatiu de la ciutat a incorporar plaques fotovoltaiques –la primera va ser l'escola Roser Capdevila–. Està previst que també se n’instal·lin a les escoles Pau Casals, Espai 3 i Joan Perich Valls. 

Aquesta actuació s'emmarca en les accions que l'Ajuntament de Sant Joan Despí està duent a terme per lluita contra els efectes del canvi climàtic en el marc dels compromisos adquirits en el Pla d'Emergència Climàtica i Transició Energètica aprovat l'any 2023. 

En total, el Pla Municipal de Cobertes Fotovoltaiques preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques en una onzena d'equipaments municipals com poliesportius (al Salvador Gimeno ja estan operatives), escoles (Roser Capdevila i Sant Francesc d'Assís) així com a centres cívics. De fet, properament s'iniciarà una destacada actuació de millora de l'eficiència energètica del Centre Cívic Les Planes amb la incorporació d'una "pell exterior" que ajudarà al seu aïllament tèrmic, i la instal·lació de 177 mòduls de plaques fotovoltaiques.