Breadcrumb
- Medi Ambient /
- Les escoles de Sant Joan Despí treballen per una ciutat més sostenible
Les escoles de Sant Joan Despí treballen per una ciutat més sostenible
Les escoles d'educació infantil i primària de Sant Joan Despí són part activa en la tasca per construir una ciutat més sostenible i per mitigar els efectes del canvi climàtic. A través del Pla Clima Escolar, l'Ajuntament i els centres educatius han posat en marxa diferents activitats i iniciatives per transitar cap a un model més sostenible i ecològic.
Així, durant aquest curs escolar, l'alumnat d'educació infantil i primària ha participat en activitats de sensibilització i conscienciació com ara tallers sobre energia renovable, jornades de neteja de camins naturals o visites per conèixer el funcionament de l'aigua regenerada.
Aquestes activitats se sumen a la feina que les escoles fan en el seu dia a dia per tal de contribuir a la preservació del medi ambient. Una tasca que l'Ajuntament difondrà durant els propers dies a través de les xarxes socials coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra aquest dimecres 5 de juny.
Així, es mostrarà com l'escola Sant Francesc d'Assís treballa amb ambients i racons fets amb la reutilització de materials de rebuig; com l'escola Pau Casals fa recollida selectiva del paper a les aules; com l'escola Espai 3 té una patrulla verda amb alumnes que, de manera rotativa, fan neteja del pati; com l'escola Joan Perich i Valls redueix els residus promovent esmorzars i dinars sostenibles sense embolcalls d'un sol ús; com l'escola Roser Capdevila fa reciclatge de residus al pati i a les aules; com l'escola Gran Capità ha creat una activitat per aprendre a dipositar els residus al contenidor pertinent; i com l'Ateneu Instructiu confecciona embolcalls més sostenibles amb materials reutilitzables.
El Pla Clima Escolar de Sant Joan Despí és un programa d'educació ambiental adreçat a escoles i instituts que desplega, des de la vessant pedagògica, els eixos del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030. El pla permet a infants i joves aprendre, de forma científica i rigorosa, sobre l'emergència climàtica, amb l'objectiu que prenguin consciència de la petjada ecològica de l'activitat diària i que incorporin nous hàbits respectuosos amb el medi ambient i amb el seu entorn directe.
Per tal d'aconseguir-ho, el Pla Clima Escolar defineix un total de 45 propostes d'activitats d'educació ambiental que s'aniran posant a l'abast dels centres educatius de forma paulatina fins a l'any 2030. Activitats que estan relacionades amb els eixos del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030: transició energètica, mobilitat sostenible i qualitat de l'aire, economia circular i prevenció de residus, verd i biodiversitat, i cicle de l'aigua.