L'Ajuntament de Sant Joan Despí rep el certificat de bones pràctiques dels governs locals

-
Imatge
La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han reconegut l'Ajuntament de Sant Joan Despí amb el certificat de bones pràctiques dels governs locals per dues iniciatives en l'àmbit de la dinamització comercial i de la participació ciutadana.

La tinenta d'alcalde de Serveis Generals, Judith Riera, ha rebut el distintiu de mans del president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, en un acte celebrat a Barcelona aquest dijous 14 de febrer. L'acte, que ha comptat amb la participació de representants del Comitè de Municipis i Regions d’Europa i del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, ha servit per reconèixer els 81 municipis catalans que han contribuït entre 2014 i 2018 al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de l'FMC i la Fundació Pi i Sunyer.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha rebut el distintiu de bones pràctiques per dues iniciatives. Una d'elles és en l'àmbit de la participació ciutadana, pel procés participatiu SJD 2025 que va tenir lloc l'any 2014 i que va comptar amb l'opinió de la ciutadania per tal de definir les línies estratègiques del desenvolupament de la ciutat en els següents deu anys, tot establint diferents canals de participació. El procés participatiu SJD 2025 va servir com a base de les propostes que recull el Pla d'Actuació Municipal 2016-2019.

L'altra iniciativa per la qual l'Ajuntament de Sant Jojan Despí ha rebut el distintiu del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals ha estat per la campanya comercial de Nadal de l'any 2017 impulsada conjuntament amb els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Just Desvern per potenciar el comerç local i donar a conèixer l'oferta comercial i de serveis de proximitat.

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Aquesta plataforma, que ha estat pionera al món local, és una referència per als responsables de les polítiques municipals ja que hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia. Gràcies a la contribució feta pels mateixos ajuntaments des de l’any 2014 s’han posat a disposició de tots els municipis més de 300 pràctiques de qualitat que serveixen com a model de referència o idees inspiradores per afrontar els reptes públics més importants.