Ajuda a Ucraïna


 

Campanya Sant Joan Despí per la pau: solidaritat amb el poble d'Ucraïna

 

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa una campanya de recaptació de fons per donar suport d'emergència a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna. L'Ajuntament farà una aportació de 4.000 euros i habilita diferents canals d'ajuda perquè la ciutadania pugui fer les seves aportacions econòmiques.

D'aquesta forma, Sant Joan Despí s'uneix a la crida del Fons Català de Cooperació per a la recollida de fons econòmics destinats a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades per tal d'atendre les necessitats humanitàries. Seguint les indicacions del Fons Català de Cooperació, la via més efectiva per col·laborar amb el poble ucraïnès és l'ajuda econòmica.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha posat la ciutat a disposició de l'acollida de persones refugiades que puguin arribar fugint del conflicte, en coordinació amb les institucions competents i seguint els protocols establerts.

 

COM AJUDAR DES DE SANT JOAN DESPÍ?

 

Aportacions econòmiques
 
Si voleu fer la vostra aportació econòmica d'ajut a la població ucraïnesa, podeu fer-ho:
  • A través del compte corrent IBAN ES93 2100 5000 5702 0030 3213
  • A les guardioles que trobareu a diferents comerços i entitats de la ciutat
     

Els ingressos recaptats es destinaran, a través del Fons Català de Cooperació, a l'ajuda d'emergència a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna.

Col·laboració ciutadana

El Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Sant Joan Despí coordina les accions per a l'ajuda humanitària i per a l'acollida de persones refugiades. Si voleu col·laborar amb iniciatives de recaptació de fons per a la població d'Ucraïna o en l'acollida de persones refugiades (ajuts i acompanyaments en coneixement de l'entorn, de l'idioma...), adreceu-vos al correu electrònic solidaritat@sjdespi.net

 

FESTIVALS SOLIDARIS DE BALL I DANSA PER UCRAÏNA 

 

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, ha organitzat dos festivals solidaris de ball i dansa per recaptar fons per tal d'ajudar la població d'Ucraïna víctima de la guerra i reivindicar el valor de la pau al món. Els festivals es van celebrar el dissabte 30 d'abril de 2022, a l'Auditori Miquel Martí i Pol, amb les actuacions del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre, Chatango, Bollywood Shinjani i Escuela de Danza Loly Peláez; i el diumenge 1 de maig de 2022, al Centre Cultural Mercè Rodoreda, amb les actuacions de Dansadespí, Balldespí, Esbart Dansaire de Sant Joan Despí, Freedom Dance i Colla Sardanista de Sant Joan Despí. La recaptació es destina, a través del Fons Català de Cooperació, a l'ajuda d'emergència a la població víctima de la guerra a Ucraïna.
 

Imatge
festivalucraina

Sant Joan Despí, compromès amb la pau

L'Ajuntament de Sant Joan Despí està fermament compromès amb la pau i amb els drets humans. Davant l'atac militar de Rússia contra Ucraïna, l'Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, una declaració institucional per la pau i la solució dialogada del conflicte. En la declaració, el consistori condemna les accions bèl·liques, reclama el retorn a la via diplomàtica i mostra la solidaritat de Sant Joan Despí amb la ciutadania ucraïnesa.

La ciutadania santjoanenca també ha expressat el seu rebuig a la guerra en diferents concentracions. L'1 de març de 2022, desenes de persones es van concentrar al davant de l'Ajuntament per reivindicar l'aturada de la intervenció militar i per solidaritzar-se amb el poble ucraïnès. Durant la concentració, es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes del conflicte bèl·lic. El 9 de març, es va fer una concentració amb cinc minuts de silenci per la pau i en solidaritat amb Ucraïna seguint la crida de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.