Menú principal
Webs municipals
Enllaços útils
Fil d'ariadna
- Inici /
- La ciutat per temes /
- Sanitat /
- Higiene alimentària
Higiene alimentària
La forma de control que es pot exercir sobre l'estat dels aliments, la seva conservació o les manipulacions a que són sotmesos és la inspecció. Les inspeccions alimentàries s'efectuen per a conèixer els processos, equips i instal·lacions que s'utilitzen, així com els controls en el moment de la fabricació, emmagatzematge dels productes, caducitat i conservació; l'adequada distribució, la conservació de la cadena de fred o d'altres temperatures i les condicions de venda, la infraestructura adequada de l'establiment, les condicions higièniques, etc...
Objectiu:
Vigilància i control de l’estat higiènic dels aliments i dels establiments alimentaris minoristes, amb l’educació sanitària dels manipuladors, l’anàlisi dels aliments i la inspecció i vigilància dels establiments alimentaris com a estratègies principals.
Activitats:
- Control higienicosanitari dels menjadors col·lectius.
- Prevenció de malalties produïdes pels aliments.
- Inspeccions higienicosanitàries al comerç minorista.
Més informació:
Àrea de serveis a la persona
Avinguda de Barcelona, 41
Tel. 93 477 00 51 extensió 1147