Notícies - Cooperació i nova ciutadania

A l'abril i el maig, Sant Joan Despí per la Pau

Sant Joan Despí torna a programar als mesos d'abril i maig les jornades Utopies concretes per un món millor que cada any ens fan reflexionar sobre la solidaritat i la cooperació a través d'exposicions, xerrades i altres activitats adreçades a tots els públics. Aquest any, el cicle solidari organitzat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí ens parlarà sobre dos temes que malauradament no deixen de ser notícia: el conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina, i el drama de les persones migrades que volen arribar a Europa però acaben morint en aigües de la Mediterrània.

Llegir més

Minut de silenci per la pau i en memòria de les víctimes de Gaza i Israel

Sant Joan Despí ha fet una concentració i minut de silenci per la pau i en memòria de les víctimes de Gaza i Israel. L'Ajuntament ha fet aquesta convocatòria després que el Ple municipal aprovés una declaració institucional de condemna de la violència generada per l'ofensiva de Hamàs contra Israel i la declaració de guerra d'Israel contra la franja de Gaza.

Llegir més

Campanya de solidaritat amb els afectats pels terratrèmols de Síria i Turquia

Davant la catàstrofe humanitària que ha provocat el terratrèmol de Turquia i Síria, l'Ajuntament de Sant Joan Despí tramitarà d’urgència una aportació económica de 4.000 euros per a ajuda d’emergència a través de la Creu Roja Internacional i del Fons Català de Cooperació. Si voleu fer aportacions econòmiques a l’emergència, ho podeu fer a través dels webs de les ONGs que ja s’han mobilitzat en campanyes de suport a les víctimes.

Llegir més

La ciutat commemora els Drets de l'Infant amb una festa el 20 de novembre

Sant Joan Despí tornarà a defensar els Drets de l'Infant amb una festa que tindrà lloc el 20 de novembre a la plaça del Consell d'Infants a partir de les 10.30 h coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets de l'Infant. A la trobada hi haurà tallers, jocs, animació i esmorzar saludable i hi participaran diferents entitats de la ciutat. Durant els mesos previs, 1.400 infants de tots els cursos d'educació primària han treballat, amb activitats adaptades a cada cicle, què signifiquen i representen aquests drets per als infants.

Llegir més

Sant Joan Despí recapta 12.000 euros a favor de la població d'Ucraïna

La campanya municipal 'Sant Joan Despí per la pau, solidaritat amb el poble d'Ucraïna' ha recaptat un total d'11.965,70 euros que es destinaran a projectes de suport a la població víctima de la guerra a Ucraïna. Els diners recaptats provenen de les aportacions fetes per la ciutadania, pels comerços i per les entitats de la ciutat i de les gales solidàries celebrades a benefici de la població ucraïnesa.

Llegir més