Serveis a centres educatius

El Centre Jujol – Can Negre organitza diferents activitats culturals per a centres educatius amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni històric i cultural de la ciutat als més joves. El Departament d’Educació i Família subvenciona una activitat a l’any per a cada centre educatiu de Sant Joan Despí, la que escullin. Serà la primera que es reservi i per a totes les classes del mateix curs. Cal concertar les activitats amb el centre amb antelació.

Itinerari modernista per Sant Joan Despí
Visita guiada per Sant Joan Despí per descobrir la Torre de la Creu, Can Negre, la Torre Serra-Xaus, la Torre Jujol, l’Església de Sant Joan Baptista, la façana de la Casa Rovira i la porta del taller Josep Oliver.  També es pot sol·licitar en anglès. L’objectiu de l’activitat és conèixer la figura de Josep Maria Jujol i l’obra arquitectònica que va dur a terme a la nostra ciutat, així com l’entorn històric del moment en què es va construir i el moviment modernista.
Durada: 2h
Preu: 84€ per grup
 

Imatge
torre_de_la_creu_1


Visita guiada a Can Negre o la Torre de la Creu amb taller d’esgrafiat o trencadís
Proposta didàctica, combinació de visita guiada amb taller d’esgrafiat o de trencadís. Aquesta activitat es pot sol·licitar també en anglès. L’objectiu és reconèixer elements ornamentals del modernisme aplicats a l’arquitectura de Josep Maria Jujol. El taller de trencadís és per a alumnes a partir del cicle superior de primària.
Durada: 2h 30min
Preu: 134€ per grup. Inclou visita, taller i material.
 

Imatge
taller_trencadisweb


Caminada cultural per l’entorn de les masies de Sant Joan Despí
Visita al passat arquitectònic rural, un recorregut per les masies de Sant Joan Despí. L’objectiu és descobrir la ciutat agrícola, social i urbanística des de l’època medieval fins als segles XVIII i XIX. Activitat per a estudiants a partir de tercer de primària.
Durada: 3h
Preu: 134€ per grup
 

Imatge
itinerari_masies


Caminada cultural pel riu Llobregat
El riu Llobregat sempre ha destacat per ser un pas fronterer. Des de la riba que passa per Sant Joan Despí podem veure els indrets més interessants, que ens ajudaran a entendre la importància que ha tingut com a via d’accés cap a l’interior de Catalunya, com a frontera natural en moltes èpoques històriques i com a barrera de protecció de la ciutat de Barcelona. L’objectiu és descobrir, a través de l’entorn natural, la història de la nostra ciutat. Activitat per a estudiants a partir d’ESO.
Durada: 2h
Preu: 84€ per grup
 

Imatge
itinerari_riu_llob


Vico Micià, Sant Joan Despí a l’època romana
Visita-taller per descobrir el passat romà de Sant Joan Despí, amb jocs i disfresses per conèixer com es vivia al Baix Llobregat entre els segles I aC i IV dC. L’objectiu és apropar els nens i nenes al passat històric de la nostra ciutat. Activitat per a estudiants d’infantil i primària.
Durada: 2h
Preu: 134€ per grup. Inclou material.
 

Imatge
taller_vicomiciaweb


Vico Micià i taller de mosaic
Visita-taller per descobrir el passat romà de Sant Joan Despí. Taller relacionat amb el descobriment a través de l’art i la història de la nostra ciutat. L’objectiu és descobrir la ciutat romana de la nostra ciutat i acostar-se al passat històric, els costums, la vida quotidiana... tot fent de romà o romana. Ens endinsarem en el món del mosaic i els estudiants en podran crear un de propi. Activitat per a estudiants a partir de quart de primària.
Durada: 2h
Preu: 134€ per grup. Inclou material.
 

Imatge
mosaic_romaweb