Notícies - Feminisme

- Feminisme

Sant Joan Despí promou el paper referent de les dones per commemorar el 8M

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, Sant Joan Despí dedicarà el mes de març a activitats que posaran de relleu la feina i l'expertesa de les dones en qualsevol àmbit de la nostra societat. 'Som Dones referents' és el lema de la campanya institucional que farà l'Ajuntament en el marc del Dia Internacional de les Dones, i que podrem veure en diferents suports publicitaris al carrer, a més a més d'altres canals municipals, com les xarxes socials.

Llegir més
- Feminisme

El Cangur municipal té cura de més de 140 infants en el darrer any

Acompanyar infants a l'escola al matí, recollir-los a la tarda o fer-se'n càrrec durant una estona al domicili, aquestes són les tasques que fa el Cangur municipal de Sant Joan Despí, que en el darrer any ha tingut cura de més de 140 nens i nenes de la ciutat. El servei ofereix deu hores de cangur gratuïtes al mes perquè les famílies puguin disposar d'un suport per a la conciliació i per a la corresponsabilitat social, laboral i familiar.

Llegir més
- Feminisme

Obre portes el centre Dones Despí, l'espai de referència de les dones de la ciutat

Sant Joan Despí ha fet un pas més en el seu compromís i determinació per oferir eines a les dones per aconseguir la igualtat amb l'entrada en servei, aquesta setmana, del centre Dones Despí. Ubicat a la planta baixa del Centre Cívic Les Planes, el nou centre acull el serveis del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) i aplega en un mateix espai tots els programes i recursos del Departament d'Igualtat i Polítiques LGTBI de l'Ajuntament.

Llegir més
- Feminisme

Campanya institucional per reduir la bretxa digital de gènere

L'Ajuntament ha iniciat una campanya institucional per contribuir a reduir la bretxa digital de gènere, que afecta a moltes dones. Mitjançant suports publicitaris als carrers i missatges a les xarxes socials, l'Ajuntament promou una societat digital basada en la igualtat d'oportunitats i on les dones puguin participar de manera plena.

Llegir més
- Feminisme

Sant Joan Despí celebra el Novembre Feminista posant el focus en les violències masclistes digitals

Durant aquest mes, Sant Joan Despí commemora el Novembre Feminista, un conjunt d'activitats per reivindicar l'eliminació de les violències masclistes, coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Enguany, el programa d'activitats posa especialment el focus en les violències masclistes digitals, una realitat que ha anat in crescendo, especialment entre la població més jove.

Llegir més
- Feminisme

L'Ajuntament organitza activitats lúdico-formatives adreçades a les dones

Del 4 al 17 de setembre es realitzen les inscripcions als tallers per a dones del curs 2023-2024. En total, s'ofereixen tres tallers: d'autodefensa feminista, de sevillanes i ball espanyol, i de country. Els tallers són activitats lúdico-formatives adreçades a les dones de Sant Joan Despí amb l'objectiu d'impulsar la creació d’espais de trobada, potenciar la participació de dones en diferents activitats, afavorir les relacions socials i la creació de xarxes personals. 

Llegir més
- Feminisme

El cangur municipal realitza més de 1.500 hores de servei durant el primer semestre de 2023

Durant els sis primers mesos d'aquest any, el servei puntual de cangur municipal ha realitzat més de 1.500 hores de serveis de cura i atenció a infants de la ciutat d'entre 3 i 12 anys. Els serveis més sol·licitats són els de portar els infants a l'escola i recollir-los. Durant l'estiu, el servei de cangur continua actiu i inclou també l'acompanyament o recollida d'infants als casals d'estiu.

Llegir més
- Feminisme

Minut de silenci en senyal de rebuig a l'assassinat masclista succeït a Cornellà

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha convocat a la ciutadania a un minut de silenci per expressar el rebuig de la ciutat a l'assassinat masclista succeït aquest diumenge passat a la veïna ciutat de Cornellà. Durant el minut de silenci, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha expressat el "sentiment de dolor i d'indignació" davant aquest feminicidi.

El minut de silenci ha tingut lloc aquest dilluns 12 de juny al davant de l'Ajuntament i ha aplegat ciutadans i ciutadanes i regidors i regidores.

Llegir més
- Feminisme

La Guia de Comunicació Inclusiva de Sant Joan Despí proposa solucions lliures d'estereotips, prejudicis i discriminacions

L'Ajuntament ha editat una 'Guia de Comunicació Inclusiva' amb recomanacions i exemples sobre l'ús del llenguatge i d'altres elements de comunicació lliures d'estereotips, prejudicis i discriminacions relacionats amb el sexisme, l'androcentrisme, l'homofòbia, la transfòbia o el racisme. La guia vol ser una eina de consulta tant interna per al personal municipal com externa per a la ciutadania i les entitats. L'objectiu és promoure una comunicació igualitària i inclusiva on totes les persones se sentin igualment representades en el discurs i que fomenti una societat més igualitària i més justa.

Llegir més