Notícies - Medi Ambient

- Medi Ambient

Sant Joan Despí disposa de deu refugis climàtics per proporcionar confort tèrmic durant l'estiu

L'Ajuntament ha establert deu refugis climàtics per a aquest estiu amb l'objectiu de proporcionar confort tèrmic, descans i seguretat a la població. Els refugis climàtics s'han determinat seguint les pautes i recomanacions del Programa Marc d'Actuacions d'Energia i Clima (PMEC) de l'Àrea Metropolitana per reduir els efectes de la calor entre la població més vulnerable.
Llegir més
- Medi Ambient

Dimecres de conte al parc de la Fontsanta

Aquesta primavera, els dimecres seran plens d'històries al parc de la Fontsanta. A partir del 24 d'abril, a l'espai de la Jugatecambiental tindrem jocs i contes adreçats als infants que tractaran sobre temes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Llegir més
- Medi Ambient

Cicle de xerrades per caminar cap a un estil de vida residu-zero

Cada vegada hi ha més persones que s'esforcen per reduir els residus que generen en el seu dia a dia conscients de l'impacte que suposa en el medi ambient la seva manera de consumir i de viure. Un compromís que es recull al Pla d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de Sant Joan Despí i que dedica una bona part d'un dels eixos a promoure actuacions encaminades a viure un estil de vida més conscient a través de diferents iniciatives.

Llegir més
- Medi Ambient

Sant Joan Despí implica escoles i alumnes en la lluita contra l'emergència climàtica

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic. Serà mitjançant el Pla Clima Escolar, un programa d'educació ambiental adreçat a escoles i instituts que desplegarà, des de la vessant pedagògica, els eixos del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica 2023-2030.

Llegir més
- Medi Ambient

Una solució de drenatge urbà sostenible, guanyadora de la convocatòria per augmentar la permeabilitat del sòl a Sant Joan Despí

Una solució de drenatge urbà sostenible de l'empresa Drenatura ha estat la guanyadora de la convocatòria del Laboratori d'Innovació Oberta per a Municipis amb el repte d'augmentar la permeabilitat del sòl a Sant Joan Despí. La proposta guanyadora, que planteja un millor aprofitament de les escorrenties d'aigua, s’implementarà a la ciutat mitjançant una prova pilot.

Llegir més