Esteu aquí

Incidències dels serveis

Alteracions de trànsit per la Volta Ciclista a Catalunya

 

Diumenge 26 de març està previst el pas de la Volta Ciclista a Catalunya pel carrer de l’Onze de setembre i la variant de la BV-2001 en direcció a Cornellà. El pas dels corredors està previst sobre les 10.45 hores pel carrer de l’Onze de setembre en sentit descendent (banda Sant Feliu), quedant lliure a la circulació els carrils ascendents (banda Sant Joan Despí). El pas de la cursa ciclista obligarà fer desviaments puntuals de trànsit pels carrers adjacents degudament senyalitzats.
Disculpeu les molèsties.

 


 

 

Nova zona de vianants els caps de setmana i festius a l’entorn de la plaça de Núria Pompeia

 

Per tal d’oferir un espai més segur i prioritzar la utilització per part de la ciutadania de la plaça de Núria Pompeia i del seu entorn, l’Ajuntament de Sant Joan Despí durà a terme, a partir del cap de setmana del 18 i 19 de febrer, el tancament temporal al pas de vehicles del carrer de Clara Campoamor, en el tram comprès entre els carrers d’Ana María Martínez Sagi i Pepe Samitier.

L’objectiu és convertir aquest espai en zona de vinanants temporal per millorar la seguretat de les famílies i el veïnat, durant els dies i hores de més utilizació d’aquesta àrea verda i de jocs infantils.

L’horari de la zona de pacificació de trànsit i àrea de vianants serà el següent:

  • De dissabte a les 10 h a diumenge a les 21 hores
  • Festius: de 10 a 21 hores

 


 

Alerta davant la presència de senglars

 

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

  • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.
  • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.
  • No els hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.
  • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.
  • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.
  • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.
  • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.
  • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.