Notícies - Urbanisme i via pública

L'Ajuntament amplia la infraestructura de fibra òptica municipal per a interconnectar equipaments i augmentar la rapidesa i la fiabilitat en la transmissió de dades

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla d'ampliació de la infraestructura de fibra òptica municipal que permetrà interconnectar diferents equipaments i incrementar la capacitat, la rapidesa, la seguretat i la fiabilitat en la transmissió de dades. Les obres, amb un pressupost de 239.580 euros, estan finançades per la Unió Europea mitjançant els Fons NextGenerationEU.

Llegir més

Noms de dones per als nous carrers del sector ITV

Els nous carrers que s'han creat al sector on antigament hi havia la ITV portaran noms de dones santjoanenques. La mestra Gabriela de Frígola, l'empresària i benefactora Engràcia Viñas, i Josefa Romeu, promotora de la Torre de la Creu, posaran nom a tres nous carrers, tot visibilitzant el paper i la contribució de les dones a la història de Sant Joan Despí.

Llegir més
- Esports

Oberta la nova pista de skate del parc de la Fontsanta

L'Ajuntament ha obert la nova pista de skate del parc de la Fontsanta. Una pista millorada i ampliada que ofereix una àmplia varietat de rampes i elements i diferents possibilitats de recorreguts, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones que practiquen skateboarding a través d'una pista més atractiva.

Llegir més

Del 26 al 29 de setembre, consulta el Pla director urbanístic metropolità a Sant Joan Despí

L'Oficina Itinerant d'Atenció Ciutadana del Pla director urbanístic metropolità (PDUM) serà del 26 al 29 de setembre a Sant Joan Despí per tal que la ciutadania pugui consultar el document del PDUM en paper i resoldre els dubtes que tinguin. L'oficina itinerant del PDUM s'instal·larà de 9 a 14 hores al Centre Cultural Mercè Rodoreda (carrer Major, 69). Per consultar el document del PDUM, cal demanar cita prèvia a través del web municipal. 

Llegir més
- Educació

L'Ajuntament aprofita l'estiu per fer treballs de manteniment als centres educatius

Al llarg de l'estiu es realitzen intervencions en tots els centres amb treballs de pintura a les aules i als espais comuns, així com altres actuacions de millora per rehabilitar diferents espais i instal·lacions, tant a les escoles bressol com a les escoles d'educació infantil i primària. Tasques de millora i rehabilitació d'aquests equipaments perquè estiguin en les millors condicions per a l'inici del curs escolar 2023-2024.

Llegir més
- Medi Ambient

Actuacions per reduir els efectes de la calor

L'Ajuntament treballa per dotar la ciutat de mesures que ajudin a pal·liar les altes temperatures que, com a conseqüència del canvi climàtic, seran cada cop més habituals. Entre altres actuacions, s'han instal·lat tendals a escoles i, properament, a diferents places. També s'han distribuït motxilles aspersores d'aigua entre els casals d'estiu i s'han tornat a habilitar refugis climàtics.

Llegir més
- Esports

Comencen les obres de millora i ampliació de la pista de skate del parc de la Fontsanta

L'Ajuntament ha iniciat les obres per renovar i ampliar la pista de skate del parc de la Fontsanta. El projecte permetrà configurar una instal·lació amb una àmplia varietat de rampes i elements i amb diferents possibilitats de recorreguts, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones que practiquen skateboarding a través d'una pista més atractiva.

Llegir més

Treballs de substitució a led de l'enllumenat exterior al parc de la Fontsanta

L'Ajuntament ha iniciat els treballs de substitució a led de sectors de l'enllumenat exterior al parc de la Fontsanta, entre els carrers del Gran Capità i del Marquès de Monistrol. Les obres, amb un termini d'execució de tres setmanes, consisteixen en la retirada d'una cinquantena de balisses i la seva substitució per fanals led en diferents camins de vianants del parc. Per tal de realitzar els treballs es produiran afectacions puntuals al pas de vianants en alguns camins, però hi haurà disponibles itineraris alternatius.

Llegir més