Esteu aquí

Assessorament tecnològic adreçat a la gent gran per aprendre a utilitzar els dispositius mòbils

04/07/2023 - Gent gran

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha tornat a posar en marxa el programa 'Puja a l'onada digital. No et quedis enrere' perquè la gent gran aprengui a utilitzar els seus dispositius mòbils. Fins al 31 de juliol, les persones grans que vulguin aprendre a utilitzar i a treure tot el rendiment als seus telèfons mòbils o tauletes disposen de punts d'assessorament tecnològic a diferents equipaments. També hi haurà assessorament itinerant pels barris.

Als punts d'assessorament tecnològic fixos i itinerants hi haurà joves del programa ocupacional d'estiu Work Experience que ajudaran a la gent gran a resoldre els seus dubtes sobre l'ús dels dispositius mòbils. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, vol facilitar l'accés del col·lectiu de gent gran a les tecnologies de la informació i evitar la bretxa digital.

Durant tot el mes, els equips de gent jove intentaran resoldre els dubtes que puguin tenir i donar resposta a les seves necessitats en l'ús del telèfon mòbil: des de com buscar un número a l'agenda de contactes, a com augmentar la grandària de les lletres, descarregar aplicacions de transport públic, connectar-se a una xarxa wifi, obrir arxius, gestionar l'emmagatzematge, utilitzar Google Maps, fer una videotrucada, enviar fotografies per Whatsapp, participar de les xarxes socials, gestionar les notificacions o com fer tràmits amb les administracions.

La utilització dels nous mitjans digitals pot ser de gran ajuda per a les persones grans en el seu dia a dia, ja que les dota de més autonomia, independència i vida social. Tot i els múltiples beneficis que les tecnologies digitals aporten, el desconeixement i les dificultats d'accés i d'ús han creat una bretxa digital que afecta moltes persones grans, en un moment on s'està produint una creixent digitalització de diferents serveis d'ús quotidià.

Els punts d'assessorament tecnològic estaran operatius en els següents equipaments i horaris:

Centre Cirerers de Gent Gran, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h

Centre Jujol-Can Negre, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h

Centre Cívic Torreblanca, dimarts i dijous, de 9.30 a 13 h

Centre Cívic Antoni Gaudí, dimecres, de 9 a 12 h.

A banda, durant tot el mes de juliol també hi haurà assessorament itinerant pels barris, de 9.30 a 13.30 h: dilluns, al Centre i les Planes; dimarts, al Centre i Residencial Sant Joan; dimecres, a Pla del Vent-Torreblanca i a les Planes, i dijous: al Centre i les Planes.