L'Ajuntament posa en servei un equip d'agents que vetlla per la convivència i la tranquil·litat durant les nits

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en servei un equip d'agents de convivència que vetlla per la tranquil·litat i el civisme durant les nits. Els agents recorren els carrers de la ciutat a partir del vespre i fins ben entrada la matinada i ofereixen informació i acompanyament a les persones que ho necessitin. 

L'equip d'agents de convivència funciona sota la supervisió de la Policia Local i està operatiu de dijous a diumenge, de les 19 hores fins a les 3 hores de la matinada. Els i les agents van a peu per tots els barris de la ciutat, amb una indumentària identificativa. Realitzen tasques de control dels espais públics, d'informació sobre la normativa de civisme i convivència, de control de sorolls i de supervisió de les activitats a la via pública.  

Els i les agents de convivència també tenen com a funció ser un referent per a les persones que es mouen de nit per la ciutat, en especial des d'una perspectiva de gènere, per tal de reforçar la percepció de seguretat de les dones en horari nocturn.

En cas de detectar una incidència de seguretat, l'equip d'agents la comunica directament a la Policia Local per tal que hi pugui actuar. 

Reforçar la confiança nocturna

Les persones que formen part de l'equip d'agents de convivència de Sant Joan Despí han estat contractades mitjançant un pla d'ocupació municipal. Amb la posada en servei d'aquest equip, l'Ajuntament vol reforçar la sensació de seguretat i la confiança durant les nits, garantint que Sant Joan Despí continuï sent una ciutat tranquil·la i segura.

Paral·lelament a l'equip d'agents de convivència, durant l'estiu la Policia Local de Sant Joan Despí reforça la seva presència en els espais de més afluència de persones i també incrementa la coordinació amb els Mossos d'Esquadra per tal de garantir la seguretat ciutadana. 
 

Imatge
Imatge
Imatge