La Policia Local inicia una campanya de controls de velocitat per promoure un trànsit més segur

-
Imatge

La Policia Local de Sant Joan Despí, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, inicia aquesta setmana una campanya de controls de velocitat per promoure un trànsit més segur. Fins al mes de juliol, es faran controls de velocitat en diferents vies de la ciutat per tal de conscienciar els conductors de la necessitat de respectar els límits de velocitat.

La campanya comença amb la realització de controls de velocitat al carrer de la Fontsanta entre el dilluns 11 de març i el diumenge 17 de març. El control de velocitat es farà per mitjà d’un equip de radar i funcionarà en diversos trams horaris durant diferents dies de la setmana.

El carrer de la Fontsanta és una via urbana que té un límit de velocitat de 30 km/hora i que es fa servir com una de les rutes d’accés i sortida de la ciutat.

Al llarg dels mesos d'abril, maig, juny i juliol es faran també controls de velocitat en altres vies de la ciutat on s'ha detectat la necessitat d'intensificar l'actuació de vigilància per combatre la velocitat excessiva. 

Cal recordar que circular per sobre de la velocitat permesa pot suposar una sanció d’entre 100 i 600 euros. 

Els riscos de la velocitat excessiva

Circular a una velocitat excessiva o a una velocitat inadequada a la via que utilitzem incrementa el risc de patir un accident viari. La velocitat té una relació directa amb la distància de seguretat que cal mantenir entre vehicles per poder aturar a temps davant de qualsevol emergència. I a l'àmbit urbà, a més, la velocitat excessiva pot tenir greus conseqüències sobretot per als col·lectius més vulnerables com són els vianants i els ciclistes.

A més de ser una causa de sinistres, la velocitat excessiva o inadecuada agreuja les lesions que pateixen les víctimes. 

Segons el darrer Informe d'Accidentalitat Local, l'any 2023 a Sant Joan Despí es van comptabilitzar 83 accidents viaris amb 95 persones ferides lleus i 3 persones ferides greus. El 86% de les víctimes es van produir en zona urbana. El major nombre de víctimes es va donar en accidents per col·lisió de vehicles en marxa.

Per això, la campanya de controls de velocitat la Policia Local té com a objectiu reduir les víctimes d'accidents de trànsit i recordar als conductors i conductores la importància de circular a una velocitat adequada i respectant sempre els límits legals.