Es posen en marxa les noves línies de bus L20 i L21

-
Imatge

A partir del dissabte 6 d'abril, les noves línies d'autobús L20 i L21 substituiran les línies L10 i L11 amb una adaptació dels recorreguts i dels horaris. També hi haurà canvis a la línia X30, que passarà a tenir més freqüència de pas.

La línia L20 substituirà l'actual L10 entre el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí (Hospital Moises Broggi) i augmentarà la freqüencia de pas, que passarà a ser de 15 minuts en lloc de 20 els dies feiners (excepte agost), i de 20 minuts en lloc de 30 els dissabtes tot l'any i feiners d'agost. El recorregut i les parades de l'L20 es mantenen entre el Prat de Llobregat i Sant Joan Despí, mentre que el recorregut entre Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat passarà a estar cobert per la nova L21. 

La línia L21 substituirà l'actual L11 i passarà a circular també en caps de setmana i festius. El recorregut de la línia L21 s'allargarà des de Sant Joan Despí fins a Sant Feliu de Llobregat (cobrint el recorregut de l'L10). A més, a l'Hospitalet de Llobregat, l'L21 crearà un nou corredor entre l'estació de Rodalies de l'Hospitalet/Metro Rambla Just Oliveras i l'estació de Rodalies i FGC de Bellvitge-Gornal. 

El canvi de nomenclatura de les línies L10 i L11 permetrà diferenciar-les de les línies de metro que tenen el mateix nom.

Més freqüència a l'X30

A partir del 6 d'abril també es posarà un marxa un canvi en l'oferta de la línia de bus exprés X30, que connecta Sant Joan Despí amb Barcelona. La freqüència de pas d'aquesta línia passarà a ser d'un autobús cada 15 minuts els dies feiners de dilluns a divendres, en lloc dels 20 minuts actuals, i de 20 minuts en lloc de 30 els dissabtes.  

L'empresa que opera aquestes línies, que són titularitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha anunciat també una renovació i ampliació de la flota de vehicles al llarg d'aquest any.