Tallers de convivència amb gossos al parc de la Fontsanta durant el mes d'abril

-
Imatge

Durant el mes d'abril es faran al parc de la Fontsanta tallers gratuïts de convivència amb gossos a l'espai públic. Les sesions es realitzaran els dissabtes 6, 13, 20 i 27 d'abril i oferiran formació per millorar el coneixement de les necessitats dels gossos i la convivència entre gossos i humans.

Els tallers, organitzats per l'Ajuntament de Sant Joan Despí i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), van adreçats a persones majors d’edat que estiguin interessades en assistir-hi amb el seu gos, per rebre formació teòric-pràctica de diferents temàtiques encaminades a conèixer les necessitats dels gossos com a espècie, tot valorant i cuidant alhora l’espai públic i fent servir estratègies per millorar la convivència entre gossos i humans. Es faran en quatre sessions d'una hora i mitja cada una, per poder assitir en aquestes sessions cal inscripció prèvia.  

La formació anirà a càrrec de l'entitat Perruneando, que està especialitzada en l'educació canina. A les diferents sessions, l’equip especialista de Perruneando tractarà aspectes com ara el maneig de l’activitat canina, el coneixement de la comunicació canina, la convivència a l’espai públic i ensenyarà exercicis pràctics per poder fer a casa quan no sigui possible el passeig dels animals a l’exterior (dies de pluja, etc).

Calendari i inscripcions

El calendari de les sessions dels tallers de convivència amb gossos al parc de la Fontsanta és el següent: dissabtes 6, 13, 20 i 27 d'abril, d'11.30 a 13 hores.

Per participar a les diferents sessions, cal fer inscripció prèvia. Cada sessió està limitada a un màxim de 20 assistents. Els tallers estan oberts a totes les races de gossos, sempre i quan es compleixi la normativa vigent. Tots els gossos/es que hi participin hauran d’estar registrats al cens municipal.

Increment de la tinença de gossos

Segons dades del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, en els darrers 20 anys la tinença de gossos a Catalunya s’ha multiplicat per vuit. Actualment, a Catalunya hi ha un gos per cada sis habitants. I a Sant Joan Despí hi ha censats 2.269 gossos i gosses al registre municipal d'animals de companyia.