Més de 2.300 persones visiten l'exposició dels trenta anys de l'Arxiu Municipal de Sant Joan Despí

-
Imatge

Un total de 2.304 persones han visitat l'exposició Trenta anys d'Arxiu, la mostra que l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha organitzat amb motiu del 30è aniversari de la creació de l'Arxiu Municipal. L'exposició, que s'ha pogut veure al Centre Jujol-Can Negre des del 20 d'abril fins a l'11 de juny, ha estat una de les més visitades en la història d'aquest equipament cultural de la ciutat.

A l'exposició s'han mostrat documents molt antics, com un pergamí de 1547 d'una herència, un document de 1731 d'un plet per una presa al riu Llobregat, o un plànol de Sant Joan Despí de l'any 1873. També hi havia fotografies que mostraven diferents fets de la història de la ciutat, com ara les riuades que periòdicament afectaven Sant Joan Despí o els bitllets i segells emesos durant la Guerra Civil, quan el municipi va prendre el nom de Pi de Llobregat.

A la mostra també hem vist projectes de cases i habitatges de Josep Maria Jujol. Pel que fa a la cultura, s'han exposat programes, cartells i documents sobre la Festa Major, el teatre amateur, projeccions de cinema...

L'exposició ha destacat la importància de les donacions, tant d'entitats com Cor de la Flora, així com de persones particulars com la mestra Paquita Mazon o de Can Codina que també han contribuït a crear la memòria de la ciutat.

Actualment, l'Arxiu Municipal de Sant Joan Despí conserva 1.592 metres lineals de documents i inclou 6 pergamins, 26.959 fotografies en paper, 11.370 fotografies digitals, 294 vídeos, 1.554 cartells, 887 mapes i plànols, 73 capçaleres de revistes locals i 1.473 llibres, entre altres documents.