Sant Joan Despí disposa d'una ordenança de civisme per regular la convivència

Imatge

Sant Joan Despí disposa d'una ordenança del civisme i la convivència. Una ordença que va entrar en el seu dia en vigor després d’un important període de recollida de propostes de la ciutadania, els partits polítics, les entitats, i fins i tot els nens i les nenes del Consell dels Infants i que va ser aprovada per uninamitat de tots els partits polítics.
Una ordenança que ens convida a establir unes pautes de convivència als espais públics de la ciutat,i que destaca pel consens polític i social que va haver en la seva elaboració.

El document advoca per la implicació de la ciutadania en el respecte i el manteniment de la ciutat com a espai de tothom, i fa un especial èmfasi en el compliment de les normes en àmbits com els animals de companyia, els sorolls o l’ús de l’espai públic. 
L’ordenança endureix determinades accions: per exemple, considera una falta molt greu no recollir les deposicions dels animals de companyia a les zones destinades als infants. Però a banda de les multes  introdueix altres mesures, ja que determinades sancions econòmiques es poden substituir per sessions formatives, per la participació en activitats cíviques o treballs a la comunitat, llevat dels casos en què la llei n’imposés el caràcter obligatori.