Reobert el correcan del parc de la Fontsanta amb el doble de superfície

Imatge
L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha ampliat l'espai d'esbarjo per a gossos que està situat al costat de les vinyes del parc de la Fontsanta -a la perllongació del carrer d'Extremadura-. Amb aquesta actuació, el correcan disposa del doble de superfície, tot oferint als gossos una àrea àmplia, tancada i equipada on poder córrer, jugar i fer exercici.

El correcan compta amb zones diferenciades per a gossos petits i grans, fonts, bancs i tres accessos. L'espai ha passat de 925 metres quadrats a 2.070 metres quadrats de superfície. L'ampliació s'ha dissenyat perquè gossos i propietaris disposin d'espai suficient per al lleure.

Aquesta actuació se suma a l'ampliació que, a final de 2017, es va fer del correcan del pont Reixat, que va més que duplicar la seva superfície i on també està previst que properament s'hi facin obres de millora.

Dotar la ciutat de més zones d'esbarjo per a les mascotes és un dels compromisos de l'Ajuntament de Sant Joan Despí amb les entitats animalistes que treballen sobre el terreny i que coneixen de primera mà aquesta realitat, amb l'objectiu de millorar les condicions dels animals de companyia.

Aquesta mena d'espais d'esbarjo afavoreixen la convivència a l'espai públic ja que permeten als propietaris i als gossos disposar d'un espai tancat per passar una estona de lleure, alhora que s'evita la possibilitat d'entrar en conflicte amb altres ciutadans.

D'altra banda, cal recordar que aquest any l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha suprimit la taxa anual de tinença d'animals de companyia, de forma que els propietaris de gossos paguen una única taxa en el moment de censar la seva mascota en el registre d'animals de companyia.