Èxit de participants a les activitats del festival Open House a Sant Joan Despí

-
Imatge

Les activitats del festival 48H Open House a Sant Joan Despí han registrat un gran èxit de participants. En l'edició d'enguany, les visites i itineraris de l'Open House han tingut un total de 3.788 participants, la segona xifra més alta des que la ciutat participa en aquest festival d'arquitectura. En comparació amb l'any 2022, la participació a l'Open House a Sant Joan Despí s'ha incrementat un 40%.

Durant el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre, s'han obert portes a diferents cases i espais arquitectònics de Sant Joan Despí que s'han pogut visitar lliurement. Aquests espais han registrat 3.419 visites. Les dues obres més emblemàtiques de l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, Can Negre i la Torre de la Creu, han estat els edificis més visitats. 

Visites inclusives

A banda, en el marc de l'Open House també s'han organitzat 14 sessions d'itineraris culturals ben diversos (d'oficis antics, de l'arquitectura de Jujol, del parc Torreblanca, d'Art urbà, del riu Llobregat i del Canal de la Infanta).

Dins d'aquests itineraris, dos eren inclusius: una ruta modernista amb intèrpret en llengua de signes i una visita a la Torre de la Creu per a persones invidents que han disposat de maquetes de suport per conèixer la planta i la secció de l'edifici i que han pogut tocar diferents elements com la barana, la reixa o la façana.

Per fer possible tota la programació de l'Open House a Sant Joan Despí, ha estat cabdal la col·laboració de les 55 persones voluntàries que han ajudat en les diferents tasques d'aquest esdeveniment. 

Imatge
Imatge
Imatge