Coronavirus (COVID-19): L'Ajuntament dona suport a la residència de la gent gran amb l'entrega de material de protecció

-
Imatge
L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha fet avui un nou lliurament de material de protecció per al personal de la residència de gent gran Sophos. Es tracta de 200 bates confeccionades amb roba comprada per l'Ajuntament i fabricada de manera desinteressada gràcies a l'oferiment d'un veí de la ciutat propietari d'una ortopèdia. L'Ajuntament ha establert diverses línies de col·laboració i de suport al centre per ajudar a pal·liar en la mesura del possible els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19 que ha afectat especialment als centres de la gent gran.

L'aportació d'aquestes 200 bates se suma a les 75 mascaretes FFP3, als 800 de guants de vinil i nitril i els 22 EPI (Equips de Protecció Individual) que l'Ajuntament de Sant Joan Despí i la Diputació de Barcelona han fet arribar en les últimes setmanes al centre. Més enllà de facilitar l'arribada de material sanitari i de protecció, l'Ajuntament manté un contacte permanent amb el centre atenent altres tipus de peticions, entre les quals es troba la col·laboració per cobrir places de personal en l'àmbit de l’atenció sociosanitària.

L'actual context de pandèmia ha fet que una bona part de les residències catalanes es trobin amb dificultats per cobrir places en aquest àmbit. Per aquest motiu, i a través del servei de Promodespí, l'Ajuntament ha fet d'intermediari en la gestió de candidats i candidates amb els perfils del personal a incorporar: auxiliars d'infermeria, infermers i infermeres, i auxiliars sociosanitaris.

A més de la publicació d'ofertes a la xarxa XALOC (Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació de la Diputació de Barcelona), Promodespí, juntament amb altres serveis de Promoció Econòmica de ciutats properes, ha creat una xarxa d'intercanvi de perfils per donar suport a la necessitat d'aquestes contractacions urgents. Fins i tot, Promodespí s'ha posat en contacte amb col·legis professionals, com el d'Infermeria, i amb instituts de formació professional on s'imparteixen aquestes especialitats, per tal de donar cobertura a les places que es necessiten de manera urgent.

Paral·lelament, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha traslladat al departament de Salut de la Generalitat, la seva preocupació per la situació, tant a nivell de contagis de les persones residents i del personal, així com la manca de recursos de protecció en què es troba. En aquest sentit, l'alcalde demana un pla de xoc per protegir a aquest col·lectiu, un dels més vulnerables de la COVID-19.

Entre d'altres accions de col·laboració dutes a terme per l'Ajuntament per ajudar a controlar la propagació del virus, la Unitat Militar d'Emergències (UME) va fer, a principis d'abril, tasques de neteja i manteniment per protegir les persones usuàries i els professionals de la residència Sophos. Aquesta actuació es va produir a instàncies de l'Ajuntament i la residència, després de la petició efectuada per l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, a la Delegació del Govern a Catalunya.

Aportació municipal d'elements de protecció

L'Ajuntament de Sant Joan Despí continua fent front a la crisi aportant els recursos humans i materials al seu abast allà on sigui necessari per reduir les conseqüències d'aquesta crisi. Gràcies a la compra directa de material i a les aportacions de la Diputació de Barcelona, o d'empreses i comerços, l'Ajuntament ha lliurat material de protecció a l'Hospital Moisès Broggi, a la residència de gent gran San Rafael Arcángel, als CAPS Les Planes i Verdaguer, als mercats municipals, etc.