Reconeixement a institucions, empreses, comerços i personalitats per la seva contribució a la ciutat

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha lliurat els Premis Sant Joan Despí 2024, uns guardons que són un reconeixement a la trajectòria, la feina i la contribució d'institucions, empreses, comerços i personalitats de la ciutat. L'entrega dels premis s'ha fet el dijous 21 de juny en el marc de la Recepció d'Entitats, un espai de trobada amb el teixit associatiu santjoanenc que aquest any ha conduït el còmic Txabi Franquesa, pregoner de la Festa Major.

Els Premis Sant Joan Despí 2024 han estat per a:

  • Corresponsals d'instituts, una figura que l'Ajuntament va crear l'any 2004 per estimular la participació de joves estudiants i promoure la seva implicació en tot allò que afecta al seu dia a dia. En aquests 20 anys, 68 estudiants han dedicat el seu temps a fomentar la participació tant dins com fora dels centres.
  • Escola Joan Perich i Valls, un centre educatiu que ha mantingut sempre l’esperit d’escola propera a l’alumnat, a les famílies i a la ciutat. Una escola que es proclama pluralista, acollidora, inclusiva, compromesa amb l’entorn, socialitzadora, innovadora i participativa, i que ha commemorat el seu 50 aniversari.
  • Escola Pau Casals, que ha destacat sempre per la seva línia innovadora en l’àmbit pedagògic i pel vincle estret amb les famílies, tot apostant per un model d'aprenentatge actiu i participatiu. L'escola es va obrir el 1974, per la qual cosa porta també 50 anys en funcionament. 
  • Josep Maria Román, president del Bàsquet Club Sant Joan Despí des de fa gairebé 20 anys. En aquest temps, s'ha convertit en un emblema del club i del teixit esportiu de la ciutat.
  • Bar Caracas, un establiment que és tota una institució al barri de les Planes, on va obrir fa més de 40 anys. Les seves torrades de pernil són ja famoses, així com el seu tracte proper i aire familiar.
  • Clínica Dental Mèdic, situada al barri Residencial Sant Joan, ha estat iponera en els tractaments digitals, porta tres dècades treballant totes les especialitats odontològiques i està molt compromesa amb les activitats de ciutat.
  • Grup Vivó, empresa referent en el sector de la distribució, ubicada al polígon Fontsanta des de 1973. Combina la tradició familiar, un marcat caràcter emprenedor i una aposta constant per la innovació i el respecte amb el medi ambient.
  • AMBici, el servei de bicicleta pública compartida, que funciona amb vehicles 100% elèctrics, que s'ha convertit en una forma habitual de desplaçar-se per a moltes persones. Sant Joan Despí, en proporció a la seva població, és una de les ciutats amb més persones subscrites i amb més usos. 

Durant el discurs final de l'entrega dels premis, l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha expressat la seva "felicitació a totes les persones, empreses, comerços i institucions que han rebut un reconeixement que és molt merescut. La nostra és una ciutat que batega amb molta força, i això és possible gràcies a la passió, al compromís i a l'energia que posem totes les persones que ens estimem Sant Joan Despí".