L'Ajuntament amplia la infraestructura de fibra òptica municipal per a interconnectar equipaments i augmentar la rapidesa i la fiabilitat en la transmissió de dades

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un pla d'ampliació de la infraestructura de fibra òptica municipal que permetrà interconnectar diferents equipaments i incrementar la capacitat, la rapidesa, la seguretat i la fiabilitat en la transmissió de dades. Les obres, amb un pressupost de 239.580 euros, estan finançades per la Unió Europea mitjançant els Fons NextGenerationEU.

Els treballs, que han començat aquest mes de març, comporten la realització d'obres a la via pública que afectaran a diferents carrers ja que s'han de fer noves canalitzacions per ampliar les connexions i serveis existents, així com estendre noves mànegues de fibra òptica. Els equipaments que s'interconnectaran a la xarxa de fibra òptica municipal són el Centre Cultural Mercè Rodoreda, la Torre de la Creu, les Piscines Fontsanta, el Centre Cívic Antoni Gaudí, l'antiga escola Pascual Cañís, l'Escola Bressol Municipal Sol Solet i l'Escola Bressol Municipal El Timbal. 

La interconnexió d'equipaments mitjançant fibra òptica permet transmetre grans volums de dades a altíssima velocitat i a distàncies més grans, amb menys retard en la transmissió i amb més estabilitat i seguretat, donat que estan més protegides davant interferències. A més, la configuració d'un anell de fibra òptica ofereix una major disponibilitat de les xarxes de comunicació, més resistència a fallades i una capacitat de recuperació més ràpida davant problemes de seguretat. Tots aquests aspectes són fonamentals per a infraestructures de comunicació que requereixen d'una gran disponibilitat i fiabilitat com són les de les administracions públiques. 

D'aquesta forma, l'ampliació de la infraestructura de fibra òptica municipal redundarà en una millora dels serveis digitals que l'Ajuntament presta a la ciutadania, en un context on la connectivitat i la intel·ligència artificial incrementen la necessitat de disposar d'una infraestructura de comunicacions encara més potent, segura, ràpida, sostenible, redundant i controlada.

La interconnexió de seus municipals amb fibra òptica és un dels projectes de l'Ajuntament de Sant Joan Despí que compten amb el finançament dels Fons NextGenerationEU de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Es tracta d'un projecte que s'alinea amb la línia estratègica de potenciar les infraestructures digitals per a la modernització de les administracions locals. 

EQUIPAMENTS MUNICIPALS QUE S'INTERCONNECTARAN AMB FIBRA ÒPTICA