La Festa dels Tres Tombs, el cap de setmana del 17 i 18 de febrer

-
Imatge

La Colla dels Tres Tombs de Sant Joan Despí organitza un any més els Tres Tombs, la tradicional festa d'arrel agrícola, que aquest any se celebra el proper cap de setmana del 17 i 18 de febrer. Un dels compromisos de l'entitat és aconseguir el màxim de benestar animal per a tots els èquids que participaran en la festa. Una preocupació que es plasma al Protocol de la Federació dels Tres Tombs que unifica els criteris que cal seguir per proporcionar el benestar adequat als animals.

Així, doncs, la celebració de la festa d'enguany s'iniciarà el 17 de febrer amb l'entrega de la bandera a la Colla de Diables, que han merescut el títol d'abanderats perquè celebren 40 anys d'existència. L'entrega de la bandera es farà a les 17.30 h al Centre Cultural Picasso, al barri de les Planes. Des d'allà, la Colla dels Tres Tombs farà una cercavila per diferents carrers de la ciutat que acabarà al Foment Cultural i Artístic.

El mateix dissabte 17, a partir de les 19.30 h, es farà un ball al Foment Cultural i Artístic durant el qual es farà el lliurament del Premi Traginer d'Honor 2024.

El diumenge 18 serà el dia gran de la festa dels Tres Tombs amb la rua que sortirà des de l'avinguda de Mare de Déu de Montserrat a les 12 h, després del popular esmorzar. Els carruatges, cavalls i bèsties que formen part de la rua arribaran, per l'avinguda de Barcelona, fins al barri Centre on, després d'una primera volta, es farà la tradicional benedicció dels animals davant de l'església de Sant Joan Baptista (prevista a les 12.45 h) per continuar amb dues voltes més fins a completar les tres que donen nom a aquesta tradició.

La rua dels Tres Tombs volta a volta (diumenge 18 de febrer)

PRIMERA VOLTA: sortida a les 12 h del recinte firal (avinguda Mare de Déu de Montserrat, av. de Barcelona, rambla Josep M. Jujol, c. de Baltasar d’Espanya, recollida de la bandera al Foment, c. del Bon Viatge, (12.45 h, benedicció), c. de Jacint Verdaguer, c. de les Torres, av. de Barcelona.

SEGONA VOLTA: c. Bon Viatge,c. Jacint Verdaguer, c. de les Torres, av. de Barcelona.

TERCERA VOLTA: c. del Bon Viatge, c. de Jacint Verdaguer, c. de les Torres i av. de Barcelona.