La seguretat i la convivència continuaran sent una prioritat per a l'Ajuntament aquest estiu

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí reforça aquest estiu la seguretat a tots els barris de la ciutat amb l'objectiu de mantenir la convivència a l'espai públic durant l'estiu, una de les èpoques de l'any amb més activitat a l'exterior a causa de les vacances, entre altres factors.

D'una banda, la Policia Local fa una campanya especial de patrullatge a peu per tots els barris de la ciutat que es complementa amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. Els agents de la policia es coordinen diàriament amb els Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de reforçar la vigilància preventiva o bé en sectors especialment concorreguts, o bé en aquells susceptibles de fets delictius, amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania una intervenció i resposta ràpida davant de qualsevol incidència. A aquesta campanya intensiva d'estiu s'hi afegeix la Policia Nacional a través de controls aleatoris o de patrullatge a peu pels barris de Sant Joan Despí.

Aquesta tasca en l'àmbit de la seguretat ciutadana es complementa amb una campanya especial en l'àmbit de la convivència gràcies a l'ajuda dels agents de convivència i dels agents cívics. Sempre en coordinació amb la Policia Local, i sota la seva supervisió, l'equip d'agents de convivència fa la seva feina des de les 21 hores i fins a les tres de la matinada fent tasques de control dels espais públics, d'informació sobre la normativa de civisme i convivència, de control de sorolls i de supervisió de les activitats a la via pública.

L'equip d'agents de convivència, una experiència que es va posar en marxa per primera vegada l'any passat, també és un referent per a les persones que es mouen a la nit, reforçant la percepció de seguretat en aquest horari. En aquest sentit, la figura de l'agent de convivència és també fruit de polítiques desenvolupades per l'Ajuntament de Sant Joan Despí en l'àmbit de la perspectiva de gènere, una figura que genera confiança en el col·lectiu femení, així com entre les persones més joves.

Imatge
Imatge
Imatge