La Policia Local sanciona 190 persones per infraccions relacionades amb els patinets elèctrics i altres VMP en el darrer any

-
Imatge

L'any 2021, la Policia Local de Sant Joan Despí va imposar un total de 190 sancions per infraccions relacionades amb la circulació dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). La majoria de sancions van ser per circular per voreres o per anar més d'una persona dalt del patinet.

L’ús inadequat dels vehicles de mobilitat personal és un dels temes que més preocupen respecte a la seguretat viària. Per això, l'Ajuntament duu a terme diferents actuacions, com controls preventius, campanyes de sensibilització i accions d'educació viària. 

L'any 2021, la Policia Local de Sant Joan Despí va sancionar a 190 persones usuàries de VMP per infraccions del Reglament de General de Circulació o de l'Ordenança municipal de cicles i vehicles de mobilitat personal. El 56% de les infraccions van ser per dues causes: o bé circular amb el vehicle per una vorera o per una zona de vianants, o bé per circular dues o més persones en un VMP. 

La Unitat de Trànsit de la Policia Local fa periòdicament controls preventius per tal de prevenir aquest tipus d’infraccions i vetllar per la seguretat viària a la ciutat.

A més, també es fan campanyes informatives per sensibilitzar els conductors i conductores de patinets elèctrics i altres VMP per incidir en la seva seguretat i en la de la resta de persones usuàries de l'espai públic. Agents de la Policia Local també fan xerrades als centres educatius i per a altres col·lectius, com la gent gran.