La Policia Local realitza controls dels autocars que fan transport en les excursions dels casals

-
Imatge

El servei d'inspecció d'autocars escolars que realitza la Policia Local de Sant Joan Despí durant el curs acadèmic s'amplia també a l'estiu per als vehicles que transporten als nens i nenes que participen en les excursions que s'organitzen en el marc de les activitats dels casals i campus estiuencs. El servei de control comprova que tant el vehicle com la persona conductora estiguin en condicions òptimes per garantir la seguretat de totes les persones que viatgen a l'autocar.

De manera habitual, la Policia Local ofereix als centres educatius de la ciutat un servei d'inspecció per detectar possibles anomalies tant als vehicles com en les persones que condueixen els vehicles que transporten les criatures a activitats fora del recinte educatiu, com són les excursions.

Prèvia petició dels centres educatius i, ara a l'estiu, dels organitzadors dels casals i campus, agents de la Policia Local comproven que la documentació sigui correcta i inspeccionen el vehicle per garantir que compleix amb la normativa en aquest àmbit.

A més, realitzen la prova d'alcoholèmia, i si cal el test de drogues per assegurar-se que el conductor o la conductora es troben en les condicions òptimes per exercir la seva funció.

Aquest servei, que està a disposició d'escoles, instituts i casals, té com a objectiu que les sortides en autocar siguin segures i incidir en la seguretat d'un col·lectiu especialment vulnerable com és la comunitat infantil.

La Policia Local de Sant Joan Despí contribueix a la seguretat viària d'infants i adolescents amb altres actuacions preventives, com el programa d'activitats educatives que realitza a tots els cicles educatius amb xerrades i tallers on ensenya l'alumnat a tenir conductes segures en la seva mobilitat.

Imatge
Imatge
Imatge