La Policia Local i els Mossos d'Esquadra treballen conjuntament per reforçar la seguretat ciutadana a Sant Joan Despí

-
Imatge

La Policia Local de Sant Joan Despí i el cos dels Mossos d'Esquadra treballen des de fa anys de manera conjunta per tal de reforçar la seguretat a la ciutat. La coordinació entre tots dos cossos policials abasta diferents àmbits: patrullatges conjunts, actuacions davant emergències, controls policials coordinats, traspàs d'informació, per tal que Sant Joan Despí continuï sent una ciutat tranquil·la i segura.

Per fer possible el treball conjunt entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra existeixen diferents òrgans de coordinació. D'una banda, la mesa de coordinació operativa que aplega tots dos cossos policials i que es reuneix de forma ordinària una vegada al mes. De l'altra, la Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcaldessa, Belén García, i amb la participació de tots els cossos de seguretat presents a la ciutat i també, un cop l'any, de les entitats i associacions ciutadanes. A banda, els canals de comunicació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra són permanents, de forma que qualsevol incidència de seguretat o emergència es traspassa de forma immediata entre les sales operatives dels dos cossos policials.

Garantir la seguretat ciutadana és un dels objectius d'aquesta coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Una coordinació que permet optimitzar recursos en el patrullatge del territori, gràcies a l'intercanvi d'informació d'interès policial, als patrullatges sectoritzats o a campanyes espefíciques com l'operatiu Grèvol durant la campanya de Nadal o l'operatiu Oris durant la pandèmia. Tots dos cossos també es donen suport davant incidències extraordinàries o emergències, en la protecció conjunta de concentracions ciutadanes i manifestacions, en la detenció de persones o en la intervenció conjunta davant ocupacions il·legals d’immobles.

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra també treballen en protocols conjunts per facilitar la recollida de denúncies i l'atenció ciutadana i mantenen un intercanvi d'informació permanent per facilitar la investigació dels delictes comesos a la ciutat i sobre la realitat del territori. 

La proximitat és una altra de les característiques del model policial a Sant Joan Despí, tot oferint un servei eficient i proper a la ciutadania, a peu de carrer. A més, Policia Local i Mossos realitzen reunions conjuntes amb les entitats i associacions ciutadanes per facilitar les relacions amb la comunitat i recollir les seves demandes i també ofereixen xerrades conjuntes adreçades a la ciutadania o a diferents segments de la població (gent gran, infants,...) sobre consells de seguretat.