L'alcaldessa de Sant Joan Despí es reuneix amb la ministra de Transports i Mobilitat per parlar de millores de connectivitat a la ciutat

-
Imatge

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, s'ha reunit avui amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per tal d'analitzar diferents propostes de l'Ajuntament per milllorar la connectivitat a la ciutat: una nova connexió amb l'autovia A-2 des del barri de les Begudes, la millora de l'accessibilitat a l'estació de Rodalies i la urbanització de l'espai al tram ferroviari que s'està soterrant entre Torreblanca i les Begudes. 

Aquest dimarts 21 de febrer, l'alcaldessa Belén García s'ha reunit amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a la seu del ministeri, a Madrid. A la trobada han participat el primer tinent d'Alcaldia i president de l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, Cristian Rastrojo, i màxims responsables ministerials, com la Subdirectora General de Projectes de la Direcció General de Carreteres, el Director de Patrimoni i Urbanisme d'ADIF i el Secretari General d'Infraestructures.

Durant la trobada, l'alcaldessa Belén García ha traslladat a la ministra Raquel Sánchez una proposta elaborada pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per tal de millorar la connexió entre la zona de Les Begudes i l'autovia A-2, amb una nova connexió directa des de l'avinguda de l'Onze de Setembre en direcció Lleida. Aquesta acció s'acompanyaria d'un accés des de la B-23 cap a l'aeroport, que evitaria el trànsit de vehicles que, procedents de Barcelona, actualment accedeixen a l'A-2 en direcció al port i aeroport, a través de la carretera local BV-2001.

Millora de la integració ferroviària

Paral·lelament, l'alcaldessa de Sant Joan Despí també ha plantejat a la ministra de Transports diferents actuacions per millorar l'accessibilitat a l'estació de Rodalies, un espai on es preveu la creació d'un nou pas sota les vies de tren per a la millora de la mobilitat i de la connectivitat entre diferents barris.

Finalment, a la trobada també s'ha analitzat la urbanització del tram de vies ferroviàries que se soterrarà a l'altura del barri de Torreblanca, inclòs a les obres de soterrament del ferrocarril que el Ministeri de Transports està realitzant també al municipi de Sant Feliu de Llobregat. A Sant Joan Despí, les obres implicaran el desviament de l'eix de vies existents a partir de la B-23 en direcció a Sant Feliu i el soterrament de part d'aquestes vies. L'Ajuntament i el Ministeri han abordat a la trobada la urbanització de tota aquesta zona un cop acabin els treballs.