En marxa l'AMBici, el nou servei metropolità de bicicleta compartida, a Sant Joan Despí i a cinc municipis més

-
Imatge

L'AMB ha posat en marxa el nou servei de bicicleta compartida de l’àrea metropolitana de Barcelona, l’AMBici, que progressivament arribarà a 15 municipis i que aquest dilluns 30 de gener ja s’ha engegat a Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern.

Entre tots sis municipis, ja s’han obert i estan funcionant amb normalitat més de 55 estacions i hi ha més de 600 bicicletes actives. A Sant Joan Despí, l'AMBici posa a disposició de la ciutadania 99 bicicletes distribuïdes en 9 estacions, repartides per tots els barris. 

L’AMBici ha estat creat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). És un projecte cofinançat amb 7 milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation) i suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona.

El servei arribarà a 15 municipis metropolitans: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder fer anar el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques.

Quan estigui completament desplegat, l'AMBici posarà a disposició de la ciutadania fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions. El servei estarà integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona per facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia, el ferrocarril, etc.

Tarifa del servei AMBici

Durant el 2023, l’AMB farà una tarifa promocional de 25 € l’any per abonament, que permetrà 30 minuts d’us gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

Abonament metropolità per a l’AMBici i el Bicing

Pel que fa a la integració de l’AMBici amb el servei de Bicing, s’han previst dues mesures: 7 estacions de pont o de transferència dels dos serveis i l’abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis.

Per tal de facilitar l’ús conjunt del servei AMBici, de l’AMB, i el servei Bicing, de l’Ajuntament de Barcelona, i establir unes condicions preferents als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes, s’ha creat un abonament metropolità, que entrarà en marxa al mes de març, amb dues opcions:

Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana: costarà 65 euros l’any.

  • En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitjà hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
  • En el servei Bicing (abonament tarifa plana), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana per Ús: costarà 53 euros l’any.

  • En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa  (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
  • En el servei Bicing (abonament tarifa per ús), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

Més informació a www.ambici.cat