Llum verda al pla que permet construir el Miniestadi i desenvolupar el sector de les Begudes

Imatge

Després de l’aprovació inicial per part de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i dels informes favorables de la Comissió Terrritorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona i de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme, la Generalitat ha donat llum verda a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permet el desenvolupament urbanístic de la zona on es situa la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona. Es tracta d’un espai de 294.131 metres quadrats situat al costat de l’autopista B23, que acollirà l’ampliació de les instal·lacions blaugranes i la construcció d’habitatges, zones verdes i equipaments.

El nou planejament permet al Barça tirar endavant el projecte d’ampliació de les seves instal·lacions, que contemplen la construcció del nou Miniestadi –a l’espai que ocupava el Tennis El Forn, ja enderrocat– amb capacitat per a 6.000 espectadors i un pàrquing per a 600 vehicles; a banda de millores a les actuals instal·lacions de la Ciutat Esportiva. També rehabilitaran la masia de Can Felip, que quedarà integrada a l’ampliada ciutat del Barça i es contempla un pas sobre les vies del tren per connectar aquest sector al barri de Torreblanca.

La resta de terrenys –de titularitat privada– es destinen a usos residencials, amb amplis espais de zones verdes i àrees destinades a equipaments i a activitat econòmica. Així, es destinen 17.564 metres quadrats per a la construcció de nous habitatges, que pot representar la construcció d’uns 800 pisos, el 40% dels quals hauran de ser de caràcter protegit; 24.834 metres quadrats per a parcs i jardins (es preveu la creació d’un parc urbà), 9.753 m2 per a equipaments, i uns altres 11.016 metres quadrats destinats al sector terciari.

El nou ordenament urbanístic rebaixa l’alçada dels edificis que fins ara contemplava el PGM, que passaran d’un màxim de Planta Baixa+24 plantes a un màxim de Planta Baixa+10, factor que, per a l’alcalde, Antoni Poveda, és molt important ja que ens permet un creixement sostingut, com el que ha tingut la ciutat fins ara. És un projecte molt important per Sant Joan Despí i per a Catalunya. Poveda ha recordat que es continua treballant en la proposta per convertir la B23 en una via més cívica amb l’objectiu de que sigui una prolongació de la Diagonal. Per la seva part, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha ressaltat que aquest és un projecte bo per al Barça, Sant Joan Despí i per al conjunt del país, mentre el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha comentat que espera que el Miniestadi pugui estar enllestit en 24 mesos.
Un cop aprovat definitivament el Pla urbanístic, ara es treballa en els projectes d’urbanització i reparcelació previs a l’atorgament de la llicència d ‘obres.

Imatge
Imatge