Lleure amb valors als casals i campus esportius municipals d'estiu

Imatge

Centenars d'infants, adolescents i joves fan activitats de lleure durant les vacances d'estiu participant als casals i als campus esportius que organitza l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Els casals i campus són un servei que l'Ajuntament posa a l'abast de les famílies durant les vacances escolars per tal de contribuir a la conciliació familiar a la vegada que s'ofereix una educació en el lleure i es transmeten valors.

Els casals d'estiu municipals estan oberts a infants i joves en edat escolar compresa dins dels cursos de P3 fins a 4t d'ESO. Es realitzen tres modalitats de casals: casals infantils, casal infantil d'anglès i casal jove. 

Aquest any, el centre d'interès comú dels casals és el medi ambient. D'aquesta forma, a través de diferents eixos d’animació adaptats als diferents grups d’edat, s'hi treballa la cura del medi ambient a partir del reciclatge, la biodiversitat dels nostres espais naturals, el cicle de l’aigua i la importància de tenir cura de nosaltres mateixos, a través del moviment o l’alimentació saludable.

Els casals d'estiu municipals es fan fins a l'últim dia de vacances d'estiu del mes de setembre i es divideixen en dos períodes: casals de juny-juliol (casals infantils, casal infantil d'anglès i casal jove) i casals d'agost i setembre (casals infantils).

L'oferta de places per enguany és de 700 setmanals i per a les properes setmanes, en alguns casals i franges, hi ha places disponibles que podeu consultar al web www.casalsestiusjd.org.

El servei inclou activitats adaptades a les diferents edats dels infants i joves: tallers diaris, activitats de convivència, sortides, visites, intercanvis i activitats en espais oberts de la ciutat. Els casals es plantegen com una eina d'educació en el lleure de caràcter pedagògic, lúdic i cultural i com un recurs de suport a les famílies.

Campus esportius

Paral·lelament, els poliesportius municipals i Tennis Despí organitzen els campus esportius d'estiu i les estades de tennis, que es fan fins a final de juliol. Els campus esportius, al Francesc Calvet i al Salvador Gimeno, estan adreçats a infants nascuts entre els anys 2011 i 2019, amb una oferta de 200 places. Mentre que les estades de tennis, pàdel, anglès i piscina, són per a infants i joves de 4 a 16 anys, amb una oferta de 100 places. 

Els campus esportius i les estades de tennis són activitats esportives i d'esbarjo adreçades a nens i nenes que els agrada l'esport, les activitats recreatives i que vulguin passar un estiu divertit amb altres infants.

A banda de l'oferta municipal de casals i campus d'estiu, a Sant Joan Despí són moltes les entitats esportives, socials i educatives que aquest estiu organitzen activitats de lleure com ara casals, campus o campaments.

Imatge
Imatge
Imatge