Esteu aquí

L'esport santjoanenc, present als Jocs Olímpics de Tòquio

23/07/2021 - Esports

Sant Joan Despí té representació als Jocs Olímpics de Tòquio, que han començat aquest divendres 23 de juliol i que s'allargaran fins al 8 d'agost. L'esport santjoanenc estarà representat per la gimnasta Alba Petisco, pel regatista Jordi Xammar i per la jugadora d'handbol Eli Cesáreo.

En gimnàstica artística, Alba Petisco, recent campiona d'Espanya absoluta amb només 18 anys, serà una de les quatre representants espanyoles. L'Alba començarà la seva participació als Jocs el diumenge 25 de juliol a la fase de classificació. 

El regatista Jordi Xammar viurà a Tòquio els seus segons Jocs Olímpics, després de l'experiència a Rio de Janerio 2016, on va assolir la 12a posició. Ara, als 27 anys, amb més experiència i diversos títols -entre els quals l'actual subcampionat europeu-, aspira a aconseguir medalla amb el seu company Nico Rodríguez a l'especialitat classe 470 de vela. La primera cursa de la classe 470 serà dimecres 28 de juliol. 

La tercera santjoanenca als Jocs Olímpics és Eli Cesáreo, formada a l'Handbol Sant Joan i actualment jugadora del BeraBera de Sant Sebastià, vigent campió de lliga. Eli Cesáreo és una de les integrants de la selecció espanyola femenina d'handbol, que està enquadrada al grup B i que disputarà el seu primer partit contra Suècia el diumenge 25.