Comencen les obres de millora i ampliació de la pista de skate del parc de la Fontsanta

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat les obres de millora i ampliació de la pista de skate del parc de la Fontsanta. El projecte permetrà configurar una instal·lació amb una àmplia varietat de rampes i elements i amb diferents possibilitats de recorreguts, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones que practiquen skateboarding a través d'una pista més atractiva.

Mitjançant aquesta actuació, l'Ajuntament adaptarà la pista als nous condicionants tècnics perquè els i les skaters disposin d'un espai per realitzar trucs, piruetes i acrobàcies en condicions òptimes. Així, es configurarà una pista que es composarà de dos espais diferenciats que permetran oferir un programa funcional amb diferents possibilitats d'ús segons el nivell i l'edat dels skaters.

El projecte incorpora una gran diversitat de rampes corbes (casernes, bowl, wallride, volcà...) i elements d'inspiració urbana (escales, baranes, plataformes...) Hi haurà una àmplia varietat d'altures en els elements, inclinacions i corbes, per oferir diferents nivells de dificultat. A nivell esportiu, el nou skatepark permetrà desenvolupar diversos recorreguts i traçats. L'Ajuntament ha incorporat al projecte diferents propostes que han fet les persones usuàries. 

En els darrers anys ha augmentat el nombre de practicants d'esports urbans sobre rodes, en especial del skate, una modalitat esportiva que és molt diversa i intergeneracional. D'aquesta forma, la nova pista de skate contribuirà a afavorir un espai de trobada i d'interacció social, alhora que fomentarà l'activitat física, l'esport i la salut.

L'ampliació i millora de la pista de skate del parc de la Fontsanta es realitza en un àmbit de 1.142 metres quadrats de superfície. Les obres tenen un pressupost de 272.244 euros i un termini d'execució de quatre mesos.