Esteu aquí

L’Ajuntament extrema les mesures de prevenció per a les eleccions

11/02/2021 - Eleccions

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha realitzat aquest dijous sessions de formació al personal municipal que diumenge desplegarà als col·legis electorals, per tal d’extremar les mesures de prevenció destinades a garantir la seguretat sanitària durant les eleccions del 14 de febrer.

Les sessions de formació s’han realitzat al poliesportiu Salvador Gimeno. Hi han participat els responsables de seguretat sanitària (que s'encarregaran de supervisar la seguretat sanitària als locals electorals), els responsables de l’administració (encarregats de transmetre les dades de l’obertura de meses, participació i escrutini) i els equips d’informadors (que vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció).

Prèviament a la jornada electoral, l’Ajuntament també fa tests d’antígens a tot el personal municipal destinat al dispositiu electoral així com als apoderats i apoderades dels partits polítics, per detectar possibles casos de COVID-19. En total es realitzaran més de 240 proves.

Cal recordar que el Departament de Salut realitza tests d’antígens a les persones designades com a titulars, primers i segons suplents de les meses electorals, que poden demanar cita al centre d’atenció primària per fer-se la prova: CAP Verdaguer (telèfon 93 373 56 53) o CAP Les Planes (telèfon 93 477 51 51).

Votar amb seguretat

Amb motiu de la pandèmia, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha extremat les mesures de prevenció per garantir un vot segur. Així, als col·legis electorals hi haurà circuits separats d'entrada i sortida i una neteja i desinfecció periòdica. Tots els col·legis disposaran de dispensadors de gel a l'entrada i a les meses.

Abans de constituir-se les meses electorals, es prendrà la temperatura a tots els membres (haurà de ser inferior a 37,5º). Els membres de les meses disposaran de mascaretes, pantalles facials, guants, gel desinfectant i equips de protecció individual.

A l'interior del col·legi només accedirà la persona que ha de votar i sempre amb mascareta. La cua per exercir el vot es farà al carrer respectant la distància de seguretat. Es recomana portar el vot des de casa, tot i que als centres de votació hi haurà paperetes i cabines.

A cada col·legi hi haurà un responsable de seguretat sanitària i informadors que vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, com ara la distància de seguretat a les cues, la correcta col·locació de les mascaretes o el subministre de gel. També informaran als electors i electores d'on els correspon votar.