Esteu aquí

Eleccions 28M: Participació del 46,40% a les 18 hores

Jove votant

28/05/2023 - Eleccions

Fins a les 18 hores, un total de 12.066 persones han exercit el seu dret a vot a les eleccions municipals de Sant Joan Despí. La xifra de participació als comicis se situa en un 46,40%, el que suposa cinc punts menys que fa quatre anys a la mateixa hora. 

Avui diumenge 28 de maig, 26.017 electors i electores de Sant Joan Despí poden participar a les eleccions per escollir els 21 regidors i regidores que integraran el Ple municipal durant els propers quatre anys i que elegiran l'alcalde o alcaldessa de la ciutat.

Si al primer avanç de participació, a les 14 hores, havien votat 8.756 persones, un 33,67% del total del cens, la participació a les 18 hores ha estat del 46,40%, cinc punts inferior a la registrada a les darreres eleccions municipals, l'any 2019, quan a la mateixa hora havia votat un 51,91% del cens.

Nou col·legis electorals

A les 9 del matí han obert portes els nou col·legis i les 53 meses electorals de les eleccions municipals a Sant Joan Despí.

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 20 hores. Per a exercir el dret de vot, cal identificar-se amb el Document Nacional d'Identitat (DNI), amb el passaport (amb fotografia) o amb el permís de conduir (amb fotografia).

Les electores i electors poden consultar a la seva targeta censal la mesa i el col·legi electoral on els pertoca votar. També poden consultar-ho en aquest enllaç.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí informa de la jornada electoral, dels avanços de participació i de l'escrutini al web municipal www.sjdespi.cat i a les xarxes socials municipals (Facebook, Twitter i Instagram).