Lliurament dels XIX Premis Treballs de Recerca 2024

-
Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha entregat els Premis Treballs de Recerca 'Ciutat de Sant Joan Despí' 2024. Aquests guardons són un reconeixement als millors treballs de recerca de batxillerat elaborats per l'alumnat dels centres de secundària postobligatòria de la ciutat durant aquest curs escolar. Uns premis que esperonen la investigació i la curiositat intel·lectual, el coneixement científic i la formació entre l'alumnat. 

L'entrega dels Premis Treballs de Recerca 2024 s'ha celebrat el dimarts 9 d'abril a l'Àrea de Serveis a la Persona. Prèviament a l'entrega, cada alumne ha fet una breu intervenció de presentació del seu treball.

Adreçats a alumnes de segon de batxillerat, a la XIX edició dels Premis Treballs de Recerca han concorregut alumnes dels instituts Francesc Ferrer i Guàrdia i Jaume Salvador i Pedrol i de l'Ateneu Instructiu. 

Els guardons es divideixen en quatre àmbits: Ciutat de Sant Joan Despí; Ciències Socials, Arts i Humanitats; Científic i Tecnològic; i Ciutat Feminista. Els treballs que han participat als premis han investigat temàtiques com ara la medicina, la biologia, la comunicació publicitària, l'art, les tradicions, la sostenibilitat o la salut des d'una perspectiva de gènere. 

Els treballs de recerca que han estat guardonats aquest any són: 

  • Àmbit Ciutat de Sant Joan Despí: premi per a La síndrome d’Hajdu-Cheney: un cas a Sant Joan Despí, d'Asier Pacheco Figueiredo.
  • Àmbit de Ciències Socials, Arts i Humanitats: el primer premi ha estat per a Visca els nuvis! Entre l’amor i la tradició: una exploració del matrimoni en l’art occidental, de Laura Molons Salarich. I el segon premi per a Publicitat involuntària, de Clara Molina Oriol.
  • Àmbit Científic i Tecnològic: Primer premi per a L’intestí, un segon cervell?, de Marina Sastre Moreno. I segon premi per a Energy-Efficient Buildings: the future of architecture?, d'Anna Teo Tejada.
  • Àmbit Ciutat feminista: Premi per a La importància de la fisioteràpia en la recuperació del càncer de mama, de Julia Monteiro dos Santos.

El jurat també ha atorgat un accèssit per al treball Construcció d'un braç robòtic amb Arduino, d'Omar Alkahwaji Zahraa.