Una cinquantena de joves treballaran durant l'estiu a l'Ajuntament

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha incorporat gairebé una cinquantena de joves per treballar durant l'estiu realitzant tasques a l'espai públic i a diferents departaments municipals. La contractació d'aquests joves forma part del Pla de reactivació social i econòmica Reiniciem Sant Joan Despí, amb l’objectiu d’estimular l’ocupació juvenil davant la crisi de la COVID-19.

El joves han estat contractats a través dels programes municipals Work Experience i Treball a l'Estiu. En total, són 46 joves que aquest dilluns han realitzat una sessió d'acollida al Centre Cívic de les Planes i una formació de comunicació eficaç telemàticament a través d'un webinar. La sessió d'acollida s'ha fet en diferents torns per complir amb les mesures higiènico-sanitàries.

Els joves treballaran a l'Ajuntament fins al 7 d'agost realitzant diferents tasques: sensibilització sobre aspectes de salut pública relacionats amb la prevenció de la COVID-19; sensibilització ambiental i de reciclatge de residus; control de l'espai públic; informadors de comerç i detecció de les necessitats del teixit comercial de la ciutat; així com altres tasques en diferents departaments municipals.

Es tracta de joves empadronats a Sant Joan Despí que han acabat la seva formació professionalitzadora o que encara estan estudiant. En la majoria dels casos, viuran la seva primera experiència laboral.

Mitjançant els programes Work Experience i Treball a l’Estiu, l'Ajuntament vol obrir als joves les portes del mercat laboral, tot facilitant-los que agafin experiència professional i que obtinguin uns primers ingressos.

Aquest any 2020, davant les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia, l’Ajuntament ha apostat per potenciar els programes ocupacionals destinats a la gent jove de la ciutat, tot incrementant el nombre de contractacions. D'aquesta forma, al tradicional programa Work Experience, que es desenvolupa des de 2014, enguany s'hi ha sumat el nou programa Treball a l’estiu, que ha permès arribar a més perfils del col·lectiu juvenil.

Imatge
Imatge
Imatge