L'Ajuntament subvenciona els desplaçaments dels joves que cursin estudis superiors

Imatge

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert una línia de subvencions adreçada als joves de la ciutat que cursin estudis superiors per facilitar els seus desplaçaments, tot promovent la seva formació i, alhora, afavorint la mobilitat sostenible. Els ajuts es destinen a l'adquisició d'abonaments de transport o a la compra d'una bicicleta o patinet elèctrics.

Es poden acollir a aquestes subvencions els joves empadronats a Sant Joan Despí que tinguin fins a 25 anys i que estiguin matriculats en cicles formatius de grau superior o en estudis universitaris aquest curs 2020-2021. Queden excloses les persones matriculades a postgraus i màsters.

D'una banda, els joves poden optar al lliurament de títols de transport públic que cobreixin els desplaçaments dels dos últims trimestres del curs acadèmic (gener-juny 2021).

D'una altra banda, s'ofereix un ajut econòmic per a la compra d'una bicicleta o d'un patinet elèctrics. L'import màxim de la subvenció serà del 75% del cost del vehicle, amb un import màxim subvencionable de 200 euros.

El termini per presentar les sol·licituds s'obre el 14 de setembre i finalitza el 15 d'octubre de 2020. Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament amb la documentació requerida degudament formalitzada. Trobareu tota la informació a www.sjdespi.net/wca/la-ciutat-per-temes/reiniciem

Aquesta actuació, dotada amb 120.000 euros, forma part del Pla Reiniciem Sant Joan Despí de reactivació social i econòmica de la ciutat. En el marc d'aquest pla, l'Ajuntament ja ha posat en marxa altres línies d'ajuts econòmics, com les subvencions adreçades als comerços i serveis per les despeses derivades de la crisi de la COVID-19 i per a la contractació de personal que, en dos mesos, han registrat vora 160 sol·licituds.